Knus revet limeskall, rosmarin og flaksalt i en morter. Strø blandingen over kveitefiletene før de bakes i ovn på 150 grader i ca. 15-20 minutter.
Kok gulrøttene nesten møre i ferskpresset appelsinsaft.
Ta opp gulrøttene og kok inn saften til halv mengde. Ta kjelen fra platen og rør inn smørklatter. Smak til med salt og pepper.
Legg gulrøttene tilbake i sausen så de holder seg varme til servering.
Kok potene møre i vann, mos sammen med smør og matfløte. Smak til med salt og pepper. Server mosen med ristede mandelflak.
Spinatbladene legges i varm panne med noen dråper olje. Bladene er ferdige når de faller sammen. Serveres sammen med kveitefilet, gulrøtter, potetmos og appelsinsaus.
Bon appetit!
Knus revet limeskall, rosmarin og flaksalt i en morter. Strø blandingen over kveitefiletene før de bakes i ovn på 150 grader i ca. 15-20 minutter.
Kok gulrøttene nesten møre i ferskpresset appelsinsaft.
Ta opp gulrøttene og kok inn saften til halv mengde. Ta kjelen fra platen og rør inn smørklatter. Smak til med salt og pepper.
Legg gulrøttene tilbake i sausen så de holder seg varme til servering.
Kok potene møre i vann, mos sammen med smør og matfløte. Smak til med salt og pepper. Server mosen med ristede mandelflak.
Spinatbladene legges i varm panne med noen dråper olje. Bladene er ferdige når de faller sammen. Serveres sammen med kveitefilet, gulrøtter, potetmos og appelsinsaus.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto