Kveite med appelsinkokte gulrøtter

45 min
Lagret av 1310 brukere
Kveite med appelsinkokte gulrøtter
Lagret av 1310 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g kveite, filet
  • 1 stk lime, revet skall
  • 1 stilk rosmarin
  • 2 ts flaksalt
  • 500 g gulrøtter, små
  • 200 g spinat, fersk
  • 6 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 1 ss smør

Potetmos

  • 800 g poteter, melne
  • 100 g smør
  • 2 dl matfløte
  • 100 g mandelflak, ristede
  • 1 knivsodd salt
  • 1 knivsodd pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g kveite, filet
  • 1 stk lime, revet skall
  • 1 stilk rosmarin
  • 2 ts flaksalt
  • 500 g gulrøtter, små
  • 200 g spinat, fersk
  • 6 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 1 ss smør

Potetmos

  • 800 g poteter, melne
  • 100 g smør
  • 2 dl matfløte
  • 100 g mandelflak, ristede
  • 1 knivsodd salt
  • 1 knivsodd pepper
Knus revet limeskall, rosmarin og flaksalt i en morter. Strø blandingen over kveitefiletene før de bakes i ovn på 150 grader i ca. 15-20 minutter.
Kok gulrøttene nesten møre i ferskpresset appelsinsaft.
Ta opp gulrøttene og kok inn saften til halv mengde. Ta kjelen fra platen og rør inn smørklatter. Smak til med salt og pepper.
Legg gulrøttene tilbake i sausen så de holder seg varme til servering.
Kok potene møre i vann, mos sammen med smør og matfløte. Smak til med salt og pepper. Server mosen med ristede mandelflak.
Spinatbladene legges i varm panne med noen dråper olje. Bladene er ferdige når de faller sammen. Serveres sammen med kveitefilet, gulrøtter, potetmos og appelsinsaus.
woman cooking

Bon appetit!

Knus revet limeskall, rosmarin og flaksalt i en morter. Strø blandingen over kveitefiletene før de bakes i ovn på 150 grader i ca. 15-20 minutter.
Kok gulrøttene nesten møre i ferskpresset appelsinsaft.
Ta opp gulrøttene og kok inn saften til halv mengde. Ta kjelen fra platen og rør inn smørklatter. Smak til med salt og pepper.
Legg gulrøttene tilbake i sausen så de holder seg varme til servering.
Kok potene møre i vann, mos sammen med smør og matfløte. Smak til med salt og pepper. Server mosen med ristede mandelflak.
Spinatbladene legges i varm panne med noen dråper olje. Bladene er ferdige når de faller sammen. Serveres sammen med kveitefilet, gulrøtter, potetmos og appelsinsaus.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?