Til hovedinnhold

Ovnsbakt kveite med rosmarin- og limesalt

45 min
10 varer
202
Ovnsbakt kveite med rosmarin- og limesalt

Som ekstra tilbehør passer det fint med råstekte poteter og frest spinat.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 - 800 g kveite, filet, uten skinn og bein
  • 2 ss rosmarin, grovhakket, frisk
  • 1.5 ss flaksalt
  • 1 stk lime, revet skall
  • 1 stk fennikel
  • 2 stykker gulrot, mellomstore
  • 5 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 2 ss smør
  • olivenolje
  • persille, hakket

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 - 800 g kveite, filet, uten skinn og bein
  • 2 ss rosmarin, grovhakket, frisk
  • 1.5 ss flaksalt
  • 1 stk lime, revet skall
  • 1 stk fennikel
  • 2 stykker gulrot, mellomstore
  • 5 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 2 ss smør
  • olivenolje
  • persille, hakket
Støt sammen rosmarin, limeskall og salt i en morter.
Skjær vekk de grønne «fingrene» og stilkfestet på fennikelen. Del fennikelen i to og fjern den harde stilken. Skjær fennikelen i 1/2 cm tykke skiver. Skrell og skjær gulrøttene i jevne staver.
Varm en stor stekepanne og stek grønnsakene gylne i smør. Krydre med salt og pepper og tilsett appelsinsaft. La det koke til grønnsakene blir møre og sausen «henger» på grønnsakene.
Legg kveitefileten i en passende ildfast form, smurt med olivenolje. Krydre lett med kvernet pepper og dryss over et jevnt lag rosmarinsalt.
Drypp over olivenolje og bak fisken ved 150 grader i 15-20 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten. Kveita er klar i det øyeblikket kjøttet flaker seg ved et lett trykk. La gjerne fisken få hvile noen minutter før servering.
Varm opp de appelsinkokte grønnsakene og dryss over litt hakket persille.
woman cooking

Bon appetit!

Støt sammen rosmarin, limeskall og salt i en morter.
Skjær vekk de grønne «fingrene» og stilkfestet på fennikelen. Del fennikelen i to og fjern den harde stilken. Skjær fennikelen i 1/2 cm tykke skiver. Skrell og skjær gulrøttene i jevne staver.
Varm en stor stekepanne og stek grønnsakene gylne i smør. Krydre med salt og pepper og tilsett appelsinsaft. La det koke til grønnsakene blir møre og sausen «henger» på grønnsakene.
Legg kveitefileten i en passende ildfast form, smurt med olivenolje. Krydre lett med kvernet pepper og dryss over et jevnt lag rosmarinsalt.
Drypp over olivenolje og bak fisken ved 150 grader i 15-20 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten. Kveita er klar i det øyeblikket kjøttet flaker seg ved et lett trykk. La gjerne fisken få hvile noen minutter før servering.
Varm opp de appelsinkokte grønnsakene og dryss over litt hakket persille.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?