Støt sammen rosmarin, limeskall og salt i en morter.
Skjær vekk de grønne «fingrene» og stilkfestet på fennikelen. Del fennikelen i to og fjern den harde stilken. Skjær fennikelen i 1/2 cm tykke skiver. Skrell og skjær gulrøttene i jevne staver.
Varm en stor stekepanne og stek grønnsakene gylne i smør. Krydre med salt og pepper og tilsett appelsinsaft. La det koke til grønnsakene blir møre og sausen «henger» på grønnsakene.
Legg kveitefileten i en passende ildfast form, smurt med olivenolje. Krydre lett med kvernet pepper og dryss over et jevnt lag rosmarinsalt.
Drypp over olivenolje og bak fisken ved 150 grader i 15-20 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten. Kveita er klar i det øyeblikket kjøttet flaker seg ved et lett trykk. La gjerne fisken få hvile noen minutter før servering.
Varm opp de appelsinkokte grønnsakene og dryss over litt hakket persille.
Bon appetit!
Støt sammen rosmarin, limeskall og salt i en morter.
Skjær vekk de grønne «fingrene» og stilkfestet på fennikelen. Del fennikelen i to og fjern den harde stilken. Skjær fennikelen i 1/2 cm tykke skiver. Skrell og skjær gulrøttene i jevne staver.
Varm en stor stekepanne og stek grønnsakene gylne i smør. Krydre med salt og pepper og tilsett appelsinsaft. La det koke til grønnsakene blir møre og sausen «henger» på grønnsakene.
Legg kveitefileten i en passende ildfast form, smurt med olivenolje. Krydre lett med kvernet pepper og dryss over et jevnt lag rosmarinsalt.
Drypp over olivenolje og bak fisken ved 150 grader i 15-20 minutter, avhengig av tykkelsen på fileten. Kveita er klar i det øyeblikket kjøttet flaker seg ved et lett trykk. La gjerne fisken få hvile noen minutter før servering.
Varm opp de appelsinkokte grønnsakene og dryss over litt hakket persille.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto