Ovnsbakte fiskepinner med remulade
Ovnsbakte fiskepinner er en sikker vinner, og det er dessuten skikkelig enkelt å lage. Ved å riste brødsmulene til paneringen litt på forhånd, sikrer du et jevnt og gyllent resultat. Bland gjerne litt revet parmesan og en klype chilipulver sammen med brødsmulene for ekstra smak, eller hva med sesamfrø og en raus klype karri?
Ha litt majones sammen med egget, som er limet til smulene. Dette gir både smak og en saftig liten polstring rundt fisken. Ved å bruke litt yoghurt i remuladen, blir den litt friskere og lettere. Vil du kun bruke majones, så er det selvfølgelig også greit.
Serveres gjerne med smørdampede grønne erter.
Ovnsbakte fiskepinner er en sikker vinner, og det er dessuten skikkelig enkelt å lage. Ved å riste brødsmulene til paneringen litt på forhånd, sikrer du et jevnt og gyllent resultat. Bland gjerne litt revet parmesan og en klype chilipulver sammen med brødsmulene for ekstra smak, eller hva med sesamfrø og en raus klype karri?
Ha litt majones sammen med egget, som er limet til smulene. Dette gir både smak og en saftig liten polstring rundt fisken. Ved å bruke litt yoghurt i remuladen, blir den litt friskere og lettere. Vil du kun bruke majones, så er det selvfølgelig også greit.
Serveres gjerne med smørdampede grønne erter.
Ingredienser
Remulade
- 1.5 dl majones
- 1 dl yoghurt, eller crème fraîche
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ts dijonsennep
- worchestershiresaus
- 2 ss sylteagurk, hakket
- 1 ss kapers, (kan sløyfes)
- 1 stk egg, hardkokt
- 2 ss friske urter, estragon, persille, basilikum, kjørvel eller gressløk
Fiskepinner
- 800 g flyndre, filet
- 3 ss hvetemel
- 1 stk egg
- 1 ss majones
- 3 dl brødsmuler
- olje, nøytral
- persille, hakket
- parmesan, revet (kan sløyfes)
- salt og kvernet pepper
- sitron, i båter, til servering
Slik gjør du:
Remulade
- 1.5 dl majones
- 1 dl yoghurt, eller crème fraîche
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 2 ts dijonsennep
- worchestershiresaus
- 2 ss sylteagurk, hakket
- 1 ss kapers, (kan sløyfes)
- 1 stk egg, hardkokt
- 2 ss friske urter, estragon, persille, basilikum, kjørvel eller gressløk
Fiskepinner
- 800 g flyndre, filet
- 3 ss hvetemel
- 1 stk egg
- 1 ss majones
- 3 dl brødsmuler
- olje, nøytral
- persille, hakket
- parmesan, revet (kan sløyfes)
- salt og kvernet pepper
- sitron, i båter, til servering
Remulade
Ovnsbakte fiskepinner
