Ovnsbakte fiskepinner er en sikker vinner, og det er dessuten skikkelig enkelt å lage. Ved å riste brødsmulene til paneringen litt på forhånd, sikrer du et jevnt og gyllent resultat. Bland gjerne litt revet parmesan og en klype chilipulver sammen med brødsmulene for ekstra smak, eller hva med sesamfrø og en raus klype karri?
Ha litt majones sammen med egget, som er limet til smulene. Dette gir både smak og en saftig liten polstring rundt fisken. Ved å bruke litt yoghurt i remuladen, blir den litt friskere og lettere. Vil du kun bruke majones, så er det selvfølgelig også greit.
2 ss friske urter, estragon, persille, basilikum, kjørvel eller gressløk
Fiskepinner
800 g flyndre, filet
3 ss hvetemel
1 stk egg
1 ss majones
3 dl brødsmuler
olje, nøytral
persille, hakket
parmesan, revet (kan sløyfes)
salt og kvernet pepper
sitron, i båter, til servering
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Remulade
1.5 dl majones
1 dl yoghurt, eller crème fraîche
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ts dijonsennep
worchestershiresaus
2 ss sylteagurk, hakket
1 ss kapers, (kan sløyfes)
1 stk egg, hardkokt
2 ss friske urter, estragon, persille, basilikum, kjørvel eller gressløk
Fiskepinner
800 g flyndre, filet
3 ss hvetemel
1 stk egg
1 ss majones
3 dl brødsmuler
olje, nøytral
persille, hakket
parmesan, revet (kan sløyfes)
salt og kvernet pepper
sitron, i båter, til servering
Remulade
Bland sammen alle ingrediensene til remuladen og smak til med salt og pepper.
Ovnsbakte fiskepinner
Varm ovnen til 200 grader.
Dryss smulene utover et stekebrett og stek smulene lett gylne i ovnen, cirka 5 minutter. Rør litt rundt en gang underveis i stekingen.
Små flyndrefileter kan være hele, andre fileter kan deles i lange fingertykke strimler. Krydre fisken med salt og pepper og dryss over melet.
Visp egg og majones sammen i en bolle og hell brødsmulene over i en annen.
Dypp fiskestykkene først i egg og så i brød. Legg de panerte fiskefingrene over på et stekebrett med bakepapir.
Drypp over litt olje og stek midt i ovnen i cirka 10 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fiskestykkene. Server fiskepinnene straks de kommer ut av ovnen.
Bon appetit!
Remulade
Bland sammen alle ingrediensene til remuladen og smak til med salt og pepper.
Ovnsbakte fiskepinner
Varm ovnen til 200 grader.
Dryss smulene utover et stekebrett og stek smulene lett gylne i ovnen, cirka 5 minutter. Rør litt rundt en gang underveis i stekingen.
Små flyndrefileter kan være hele, andre fileter kan deles i lange fingertykke strimler. Krydre fisken med salt og pepper og dryss over melet.
Visp egg og majones sammen i en bolle og hell brødsmulene over i en annen.
Dypp fiskestykkene først i egg og så i brød. Legg de panerte fiskefingrene over på et stekebrett med bakepapir.
Drypp over litt olje og stek midt i ovnen i cirka 10 minutter, litt avhengig av tykkelsen på fiskestykkene. Server fiskepinnene straks de kommer ut av ovnen.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto