Hjemmelagde fiskekaker med agurksalat og rømmesaus
Farsen til hjemmelagde fiskekaker lager du raskt og enkelt i en hurtigmikser, eller du kan kverne fisken grovt og røre alt sammen for hånd. Hvis du bruker sei, får du en knallgod farse selv om den ikke blir helt hvit. Her kan du egentlig mikse og trikse etter egne preferanser.
Hvitløk og purre er en suveren klassiker, men føl deg fri til å smake til farsen etter egne ønsker. Å tilsette litt skalldyr som reker eller krabbe, er også en mulighet som er verdt å teste ut.
Ingrediensene skal være iskalde når du begynner med farsen, men vær oppmerksom på at det kan være uheldig å bruke frossen fisk. Fisk som har vært frossen miste nemlig mye av bindeevnen, og dette kan føre til at farsen skiller seg. Lag derfor heller en raus porsjon når du først er i gang og frys ned de ferdige fiskekakene.
Får du noen fiskekaker til overs er de supre som fiskeburgere eller servert i pitabrød eller wraps. Pass på at det ikke er for store purrebiter, da kan fiskekakene falle litt fra hverandre. Samme farse kan også brukes til fiskeboller.
Farsen til hjemmelagde fiskekaker lager du raskt og enkelt i en hurtigmikser, eller du kan kverne fisken grovt og røre alt sammen for hånd. Hvis du bruker sei, får du en knallgod farse selv om den ikke blir helt hvit. Her kan du egentlig mikse og trikse etter egne preferanser.
Hvitløk og purre er en suveren klassiker, men føl deg fri til å smake til farsen etter egne ønsker. Å tilsette litt skalldyr som reker eller krabbe, er også en mulighet som er verdt å teste ut.
Ingrediensene skal være iskalde når du begynner med farsen, men vær oppmerksom på at det kan være uheldig å bruke frossen fisk. Fisk som har vært frossen miste nemlig mye av bindeevnen, og dette kan føre til at farsen skiller seg. Lag derfor heller en raus porsjon når du først er i gang og frys ned de ferdige fiskekakene.
Får du noen fiskekaker til overs er de supre som fiskeburgere eller servert i pitabrød eller wraps. Pass på at det ikke er for store purrebiter, da kan fiskekakene falle litt fra hverandre. Samme farse kan også brukes til fiskeboller.
Ingredienser
Agurksalat
- 0.5 dl eddik 7%
- 0.5 dl vann
- 1 dl sukker
- 1 ts ingefær, frisk, finrevet
- 1 klype salt
- 1 stk agurk, stor
- 1 kg fisk, sei, torsk og/eller hysefilet
- 2 ts salt
- 2 ss potetmel
- 2 stykker eggehvite
- 4 dl melk, kjøleskapskald
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk purreløk, liten
- 1 ts pepper, kvernet
- 0.5 ts revet muskatnøtt
- smør, til steking
- olje, til steking
- 3 dl rømme, eller crème fraîche
- 1 stk sitron
- friske urter, gressløk, persille eller dill
Slik gjør du:
Agurksalat
- 0.5 dl eddik 7%
- 0.5 dl vann
- 1 dl sukker
- 1 ts ingefær, frisk, finrevet
- 1 klype salt
- 1 stk agurk, stor
- 1 kg fisk, sei, torsk og/eller hysefilet
- 2 ts salt
- 2 ss potetmel
- 2 stykker eggehvite
- 4 dl melk, kjøleskapskald
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk purreløk, liten
- 1 ts pepper, kvernet
- 0.5 ts revet muskatnøtt
- smør, til steking
- olje, til steking
- 3 dl rømme, eller crème fraîche
- 1 stk sitron
- friske urter, gressløk, persille eller dill
Agurksalat
Fiskekaker
