Varmrøkt ørret med potetsalat på primus
Med denne enkle og raske metoden har du et herlig måltid på tur. Varmrøkt ørret kan nemlig helt fint lages på primus! Siden selve røykingen krever at du følger litt med underveis, så kan det være lurt å ta med en hjemmelaget potetsalat som er klar for servering. Til denne retten er det viktig å gjøre forberedelsene hjemme, for da er den unnagjort en fei når du er ute på tur.
Utstyr som anbefales: En stor plastboks, primus med kjele, gass, stekespade, blader fra bjørk, or eller osp.
Oppskriften er laget i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund.
Med denne enkle og raske metoden har du et herlig måltid på tur. Varmrøkt ørret kan nemlig helt fint lages på primus! Siden selve røykingen krever at du følger litt med underveis, så kan det være lurt å ta med en hjemmelaget potetsalat som er klar for servering. Til denne retten er det viktig å gjøre forberedelsene hjemme, for da er den unnagjort en fei når du er ute på tur.
Utstyr som anbefales: En stor plastboks, primus med kjele, gass, stekespade, blader fra bjørk, or eller osp.
Oppskriften er laget i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund.
Ingredienser
- 700 g ørret
- 2 ts salt
- 2 ts pepper
- 3 ss einebær
Potetsalat
- 500 g nypotet
- 0.5 stk purreløk
- 0.5 stk rødløk
- 2 dl creme fraiche
- 3 ss majones
- 1 ts dijonsennep
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts salt
- 100 g spirer
Slik gjør du:
- 700 g ørret
- 2 ts salt
- 2 ts pepper
- 3 ss einebær
Potetsalat
- 500 g nypotet
- 0.5 stk purreløk
- 0.5 stk rødløk
- 2 dl creme fraiche
- 3 ss majones
- 1 ts dijonsennep
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts salt
- 100 g spirer
Forberedelser hjemme:
På primusen:
