Til hovedinnhold

Rødbetetartar med røkt kolje og estragon

2 h

Denne forretten er en del av en meny basert på de råvarene Michelin-kokk Sven Erik Renaa er mest glad i om våren. Rødbetetartar med røkt kolje og estragon er den perfekte starten på måltidet!

Lagret av 75 brukere
Rødbetetartar med røkt kolje og estragon

Denne forretten er en del av en meny basert på de råvarene Michelin-kokk Sven Erik Renaa er mest glad i om våren. Rødbetetartar med røkt kolje og estragon er den perfekte starten på måltidet!

Lagret av 75 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 200 g hyse kolje, kaldrøkt
  • 1 ss smør
  • pepper

Rødbetetartar

  • 600 g rødbeter
  • 1 ss pepperrot, revet
  • 1 ss dijonsennep, med estragon, eller vanlig
  • 1 ss sherryeddik
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss kapers, finhakket
  • 1 ss gressløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper

Garnityr

  • 100 g grønnkål
  • 1 stk sjalottløk, syltet
  • 1 ss gresskarkjerner, ristet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g hyse kolje, kaldrøkt
  • 1 ss smør
  • pepper

Rødbetetartar

  • 600 g rødbeter
  • 1 ss pepperrot, revet
  • 1 ss dijonsennep, med estragon, eller vanlig
  • 1 ss sherryeddik
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss kapers, finhakket
  • 1 ss gressløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper

Garnityr

  • 100 g grønnkål
  • 1 stk sjalottløk, syltet
  • 1 ss gresskarkjerner, ristet
Bak rødbetene på salt i cirka 1,5 time på 180 grader og avkjøl.
Skrap dem rene for skallet og hakk rødbetene i fine like biter. Bland dem med de øvrige ingredienser og smak til.
Pensle fisken med smøret og bak den forsiktig i ovnen på 80 grader i cirka 20 minutter til den flaker seg.
Mariner grønnkålen i salt og litt olivenolje. Sylt løken i 1-1-1-lake (1 del eddik, 1 del sukker, 1 del vann).  Rist gresskarkjerner forsiktig i en panne.
Anrett, gjerne med en god seterømmeklatt.
woman cooking

Bon appetit!

Bak rødbetene på salt i cirka 1,5 time på 180 grader og avkjøl.
Skrap dem rene for skallet og hakk rødbetene i fine like biter. Bland dem med de øvrige ingredienser og smak til.
Pensle fisken med smøret og bak den forsiktig i ovnen på 80 grader i cirka 20 minutter til den flaker seg.
Mariner grønnkålen i salt og litt olivenolje. Sylt løken i 1-1-1-lake (1 del eddik, 1 del sukker, 1 del vann).  Rist gresskarkjerner forsiktig i en panne.
Anrett, gjerne med en god seterømmeklatt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?