Rødbetetartar med røkt kolje og estragon

2 timer

Denne forretten er en del av en meny basert på de råvarene Michelin-kokk Sven Erik Renaa er mest glad i om våren. Rødbetetartar med røkt kolje og estragon er den perfekte starten på måltidet!

75 har lagret denne
Rødbetetartar med røkt kolje og estragon

Denne forretten er en del av en meny basert på de råvarene Michelin-kokk Sven Erik Renaa er mest glad i om våren. Rødbetetartar med røkt kolje og estragon er den perfekte starten på måltidet!

75 har lagret denne
4
porsjoner
  • 200 g hyse kolje, kaldrøkt
  • 1 ss smør
  • pepper

Rødbetetartar

  • 600 g rødbeter
  • 1 ss pepperrot, revet
  • 1 ss dijonsennep, med estragon, eller vanlig
  • 1 ss sherryeddik
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss kapers, finhakket
  • 1 ss gressløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper

Garnityr

  • 100 g grønnkål
  • 1 stk sjalottløk, syltet
  • 1 ss gresskarkjerner, ristet
Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g hyse kolje, kaldrøkt
  • 1 ss smør
  • pepper

Rødbetetartar

  • 600 g rødbeter
  • 1 ss pepperrot, revet
  • 1 ss dijonsennep, med estragon, eller vanlig
  • 1 ss sherryeddik
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss kapers, finhakket
  • 1 ss gressløk, finhakket
  • salt og kvernet pepper

Garnityr

  • 100 g grønnkål
  • 1 stk sjalottløk, syltet
  • 1 ss gresskarkjerner, ristet
Bak rødbetene på salt i cirka 1,5 time på 180 grader og avkjøl.
Skrap dem rene for skallet og hakk rødbetene i fine like biter. Bland dem med de øvrige ingredienser og smak til.
Pensle fisken med smøret og bak den forsiktig i ovnen på 80 grader i cirka 20 minutter til den flaker seg.
Mariner grønnkålen i salt og litt olivenolje. Sylt løken i 1-1-1-lake (1 del eddik, 1 del sukker, 1 del vann).  Rist gresskarkjerner forsiktig i en panne.
Anrett, gjerne med en god seterømmeklatt.
woman cooking

Bon appetit!

Bak rødbetene på salt i cirka 1,5 time på 180 grader og avkjøl.
Skrap dem rene for skallet og hakk rødbetene i fine like biter. Bland dem med de øvrige ingredienser og smak til.
Pensle fisken med smøret og bak den forsiktig i ovnen på 80 grader i cirka 20 minutter til den flaker seg.
Mariner grønnkålen i salt og litt olivenolje. Sylt løken i 1-1-1-lake (1 del eddik, 1 del sukker, 1 del vann).  Rist gresskarkjerner forsiktig i en panne.
Anrett, gjerne med en god seterømmeklatt.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?