Terteskjell med fiskepudding og reker
Terteskjell med fiskepudding og reker herjet på 70-tallet, og da mest til fest, helgekos og finere anledninger.
Fortsatt har denne retten noe litt staselig over seg. Selve terteskjellet kan kjøpes ferdig, men det er ganske enkelt å lage noe lignende med et par plater frossen butterdeig.
Fyllet er i god tradisjons tro fiskepudding og reker i hvit saus med erter og gulrøtter, og er du en av dem som i tillegg vil ha mais, ja, så har du i mais også.
Terteskjell med fiskepudding og reker herjet på 70-tallet, og da mest til fest, helgekos og finere anledninger.
Fortsatt har denne retten noe litt staselig over seg. Selve terteskjellet kan kjøpes ferdig, men det er ganske enkelt å lage noe lignende med et par plater frossen butterdeig.
Fyllet er i god tradisjons tro fiskepudding og reker i hvit saus med erter og gulrøtter, og er du en av dem som i tillegg vil ha mais, ja, så har du i mais også.
Ingredienser
- 4 plate(r) butterdeig, frossen
- 600 g fiskepudding, evt. 800 gram
- 2 dl erter, grønne
- 2 stykker gulrot
- 3 ss smør
- 2.5 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 1 dl fløte, evt. melk
- 200 g reker, pillede
- 50 g rogn, gjerne lakserogn
- sitronsaft, noen dråper
- salt
- pepper
- revet muskatnøtt
- chilipulver
Slik gjør du:
- 4 plate(r) butterdeig, frossen
- 600 g fiskepudding, evt. 800 gram
- 2 dl erter, grønne
- 2 stykker gulrot
- 3 ss smør
- 2.5 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 1 dl fløte, evt. melk
- 200 g reker, pillede
- 50 g rogn, gjerne lakserogn
- sitronsaft, noen dråper
- salt
- pepper
- revet muskatnøtt
- chilipulver
