Klippfisk med gulrotstuing

45 min

I denne klippfisk-oppskriften henter vi gulrotstuingen frem fra glemselen. Her serveres klassikeren sammen med pannestekt klippfisk og egg- og baconsmør. 

Klippfisk kan byttes ut med torsk eller en annen hvit fisk.

761 har lagret denne
Klippfisk med gulrotstuing

I denne klippfisk-oppskriften henter vi gulrotstuingen frem fra glemselen. Her serveres klassikeren sammen med pannestekt klippfisk og egg- og baconsmør. 

Klippfisk kan byttes ut med torsk eller en annen hvit fisk.

761 har lagret denne
4
porsjoner

Klippfisk med egg- og baconsmør

  • 600 g klippfisk, utvannet
  • 200 g bacon
  • 3 stykker egg, hardkokte
  • 100 g smør
  • olje, til steking
  • friske urter, som hakket persille, gressløk, dill
  • poteter, kokte, til servering

Gulrotstuing

  • 1 kg gulrøtter
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • salt
  • kvernet pepper
  • revet muskatnøtt
Unngå at skjermen går i dvale

Klippfisk med egg- og baconsmør

  • 600 g klippfisk, utvannet
  • 200 g bacon
  • 3 stykker egg, hardkokte
  • 100 g smør
  • olje, til steking
  • friske urter, som hakket persille, gressløk, dill
  • poteter, kokte, til servering

Gulrotstuing

  • 1 kg gulrøtter
  • 3 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • salt
  • kvernet pepper
  • revet muskatnøtt

Klippfisk med egg- og baconsmør

Skjær baconet i små biter og sprøstek bitene. Tilsett smøret mot slutten av steketiden.
Hakk eggene og bland eggehakket sammen med baconsmøret.
Del fisken i fire jevne stykker og tørk stykkene godt på kjøkkenpapir. Stek fisken over høy varme, et par minutter på hver side.
Server klippfisken med gulrotstuing, koke poteter og egg- og baconsmør.

Gulrotstuing

Skrell og del gulrøttene i jevne biter eller skiver.
Smelt smøret i en kasserolle. Visp inn melet og spe med melken under visping.
Kok opp sausen under omrøring og la den småkoke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og revet muskat.
Kok gulrøttene så vidt møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og bland gulrøttene sammen med den hvite sausen.
woman cooking

Bon appetit!

Klippfisk med egg- og baconsmør

Skjær baconet i små biter og sprøstek bitene. Tilsett smøret mot slutten av steketiden.
Hakk eggene og bland eggehakket sammen med baconsmøret.
Del fisken i fire jevne stykker og tørk stykkene godt på kjøkkenpapir. Stek fisken over høy varme, et par minutter på hver side.
Server klippfisken med gulrotstuing, koke poteter og egg- og baconsmør.

Gulrotstuing

Skrell og del gulrøttene i jevne biter eller skiver.
Smelt smøret i en kasserolle. Visp inn melet og spe med melken under visping.
Kok opp sausen under omrøring og la den småkoke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og revet muskat.
Kok gulrøttene så vidt møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og bland gulrøttene sammen med den hvite sausen.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?