Klippfisk med gulrotstuing
45 min
I denne klippfisk-oppskriften henter vi gulrotstuingen frem fra glemselen. Her serveres klassikeren sammen med pannestekt klippfisk og egg- og baconsmør.
Klippfisk kan byttes ut med torsk eller en annen hvit fisk.
717 har lagret denne
I denne klippfisk-oppskriften henter vi gulrotstuingen frem fra glemselen. Her serveres klassikeren sammen med pannestekt klippfisk og egg- og baconsmør.
Klippfisk kan byttes ut med torsk eller en annen hvit fisk.
717 har lagret denne
Ingredienser
4
porsjoner
Klippfisk med egg- og baconsmør
- 600 g klippfisk, utvannet
- 200 g bacon
- 3 stykker egg, hardkokte
- 100 g smør
- olje, til steking
- friske urter, som hakket persille, gressløk, dill
- poteter, kokte, til servering
Gulrotstuing
- 1 kg gulrøtter
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 5 dl melk
- salt
- kvernet pepper
- revet muskatnøtt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Klippfisk med egg- og baconsmør
- 600 g klippfisk, utvannet
- 200 g bacon
- 3 stykker egg, hardkokte
- 100 g smør
- olje, til steking
- friske urter, som hakket persille, gressløk, dill
- poteter, kokte, til servering
Gulrotstuing
- 1 kg gulrøtter
- 3 ss smør
- 3 ss hvetemel
- 5 dl melk
- salt
- kvernet pepper
- revet muskatnøtt
Klippfisk med egg- og baconsmør
Skjær baconet i små biter og sprøstek bitene. Tilsett smøret mot slutten av steketiden.
Hakk eggene og bland eggehakket sammen med baconsmøret.
Del fisken i fire jevne stykker og tørk stykkene godt på kjøkkenpapir. Stek fisken over høy varme, et par minutter på hver side.
Server klippfisken med gulrotstuing, koke poteter og egg- og baconsmør.
Gulrotstuing
Skrell og del gulrøttene i jevne biter eller skiver.
Smelt smøret i en kasserolle. Visp inn melet og spe med melken under visping.
Kok opp sausen under omrøring og la den småkoke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og revet muskat.
Kok gulrøttene så vidt møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og bland gulrøttene sammen med den hvite sausen.

Bon appetit!
Klippfisk med egg- og baconsmør
Skjær baconet i små biter og sprøstek bitene. Tilsett smøret mot slutten av steketiden.
Hakk eggene og bland eggehakket sammen med baconsmøret.
Del fisken i fire jevne stykker og tørk stykkene godt på kjøkkenpapir. Stek fisken over høy varme, et par minutter på hver side.
Server klippfisken med gulrotstuing, koke poteter og egg- og baconsmør.
Gulrotstuing
Skrell og del gulrøttene i jevne biter eller skiver.
Smelt smøret i en kasserolle. Visp inn melet og spe med melken under visping.
Kok opp sausen under omrøring og la den småkoke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og revet muskat.
Kok gulrøttene så vidt møre i lettsaltet vann. Hell av kokevannet og bland gulrøttene sammen med den hvite sausen.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.