Lutefisk med sennepssaus
Lutefisk med sennepssaus er en spennende vri på den tradisjonelle julefisken.
Sennepssaus er en personlig favoritt hos meg, og denne gangen har sausen havnet på den utradisjonelle nevnte lutefisken med tilbehør som knallgrønn ertepuré og chorizo-smør - med et lite spark som roes ned med sødmefull aprikos.
Er du klar for en tvist bør du teste ut denne varianten, men ikke på julaften – da er jeg redd du kan erte på deg noen i selskapet.
Lutefisk med sennepssaus er en spennende vri på den tradisjonelle julefisken.
Sennepssaus er en personlig favoritt hos meg, og denne gangen har sausen havnet på den utradisjonelle nevnte lutefisken med tilbehør som knallgrønn ertepuré og chorizo-smør - med et lite spark som roes ned med sødmefull aprikos.
Er du klar for en tvist bør du teste ut denne varianten, men ikke på julaften – da er jeg redd du kan erte på deg noen i selskapet.
Ingredienser
- 2 kg lutefisk
- 400 g erter, frosne, små grønne
- 100 g smør
- 150 g chorizopølse, rå
- 4 stk tørket aprikos
- 2 ss olivenolje, mild
- 1 bunt gressløk, eller persille, liten
- poteter, kokte, til servering
- flaksalt
- pepper, kvernet
Sennepssaus
- 2 ss smør
- 2 ss mel
- 3 dl melk
- 2 dl fløte
- 1 ss dijonsennep
- 2 ss dijonsennep, grov
- sitronsaft, noen dråper
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
- 2 kg lutefisk
- 400 g erter, frosne, små grønne
- 100 g smør
- 150 g chorizopølse, rå
- 4 stk tørket aprikos
- 2 ss olivenolje, mild
- 1 bunt gressløk, eller persille, liten
- poteter, kokte, til servering
- flaksalt
- pepper, kvernet
Sennepssaus
- 2 ss smør
- 2 ss mel
- 3 dl melk
- 2 dl fløte
- 1 ss dijonsennep
- 2 ss dijonsennep, grov
- sitronsaft, noen dråper
- salt og kvernet pepper
Sennepssaus
Lutefisk
