Tradisjonell lutefisk
Tradisjonell lutefisk servert med bacon og ertestuing er en klassiker i julen. Lutefisk serveres gjerne i to omganger. Har du forskjellige størrelser på lutefiskbitene kan du bake de største først, for så å bake de mindre stykkene til annengangsservering. På den måten slipper du å varme opp igjen lutefisken som ikke ble spist ved «første runde». Det er bedre at gjestene venter litt på fisken enn at fisken venter på gjestene.
Server med hjemmelaget ertestuing, bacon, kokte poteter og deilig tilbehør.
Merk: Tiden er ikke medregnet bløtlegging av erter til ertestuing.
Er du klar for en spennende vri på julefisken? Prøv lutefisk med chorizo og sennepssaus.
Tradisjonell lutefisk servert med bacon og ertestuing er en klassiker i julen. Lutefisk serveres gjerne i to omganger. Har du forskjellige størrelser på lutefiskbitene kan du bake de største først, for så å bake de mindre stykkene til annengangsservering. På den måten slipper du å varme opp igjen lutefisken som ikke ble spist ved «første runde». Det er bedre at gjestene venter litt på fisken enn at fisken venter på gjestene.
Server med hjemmelaget ertestuing, bacon, kokte poteter og deilig tilbehør.
Merk: Tiden er ikke medregnet bløtlegging av erter til ertestuing.
Er du klar for en spennende vri på julefisken? Prøv lutefisk med chorizo og sennepssaus.
Ingredienser
Lutefisk
- 2 kg lutefisk
- 200 g bacon
- 1 bunt gressløk, liten
- flaksalt
- kvernet pepper, sort pepper
Til servering
- ertestuing, se egen oppskrift
- poteter, kokte
- lefse
- sennep
- sirup
- brunost
Ertestuing
- 250 g tørkede erter, grønne
- 75 g smør
- salt
- kvernet pepper
- 1 klype sukker
Slik gjør du:
Lutefisk
- 2 kg lutefisk
- 200 g bacon
- 1 bunt gressløk, liten
- flaksalt
- kvernet pepper, sort pepper
Til servering
- ertestuing, se egen oppskrift
- poteter, kokte
- lefse
- sennep
- sirup
- brunost
Ertestuing
- 250 g tørkede erter, grønne
- 75 g smør
- salt
- kvernet pepper
- 1 klype sukker
Ertestuing
Bacon
Lutefisk i ovn
