Futomaki
Forskjellen på futomaki og maki er egentlig ikke stor. Begge har gjerne ris og tangplater rundt fyllet, men futomaki er ofte ekstra store makiruller.
I tillegg til sushiris, kan futomaki fylles med forskjellig godt. Her har jeg laget en variant med laks, tunfisk, mango og avokado. Du kan også bruke kokte reker, crabstick, vårløk o.l.
Topp gjerne bitene med litt chilimajones, teriyakisaus og sprøstekt hvitløk.
Viktig: Fisk som skal spises rå må være av topp kvalitet og skal fryses ned til -20 grader i 24 timer for å unngå parasitter. Fiskefileten skal også være skinn- og benfri, og helt fri for slintrer og blodrester.
Vil du prøve deg på flere sushivarianter? Her finner du oppskrift på nigiri sushi og maki sushi med laks og chilimajones.
Forskjellen på futomaki og maki er egentlig ikke stor. Begge har gjerne ris og tangplater rundt fyllet, men futomaki er ofte ekstra store makiruller.
I tillegg til sushiris, kan futomaki fylles med forskjellig godt. Her har jeg laget en variant med laks, tunfisk, mango og avokado. Du kan også bruke kokte reker, crabstick, vårløk o.l.
Topp gjerne bitene med litt chilimajones, teriyakisaus og sprøstekt hvitløk.
Viktig: Fisk som skal spises rå må være av topp kvalitet og skal fryses ned til -20 grader i 24 timer for å unngå parasitter. Fiskefileten skal også være skinn- og benfri, og helt fri for slintrer og blodrester.
Vil du prøve deg på flere sushivarianter? Her finner du oppskrift på nigiri sushi og maki sushi med laks og chilimajones.
- 200 g laks
- 200 g tunfisk, kokte reker, crabstick
- 0.5 - 1 stk mango
- 1 stk agurk
- 2 stykker vårløk
- 1 stk avokado
- 4 plate(r) noritang
- wasabi, eller wasabiperler
- sesamfrø, ristede
- chilimajones
- teriyakisaus
Sushiris
- 250 g sushiris
- 1 dl riseddik
- 5 ss sukker
- 2 ts salt
Til servering
- soyasaus
- syltet ingefær
- wasabi
- 200 g laks
- 200 g tunfisk, kokte reker, crabstick
- 0.5 - 1 stk mango
- 1 stk agurk
- 2 stykker vårløk
- 1 stk avokado
- 4 plate(r) noritang
- wasabi, eller wasabiperler
- sesamfrø, ristede
- chilimajones
- teriyakisaus
Sushiris
- 250 g sushiris
- 1 dl riseddik
- 5 ss sukker
- 2 ts salt
Til servering
- soyasaus
- syltet ingefær
- wasabi
Sushiris
Dekk til bollen med et fuktig klede slik at risen holder på fuktigheten, og bruk fuktige hender når du jobber med risen.
Fyll
Montering

Bon appetit!
Sushiris
Dekk til bollen med et fuktig klede slik at risen holder på fuktigheten, og bruk fuktige hender når du jobber med risen.