Til hovedinnhold

Rømmesild

1 h 30 min

Rømmesild er et hyggelig hjemmelaget innslag som høyner stemningen under julefrokosten.

Denne sildesalaten har en mild rømmesaus og er toppet med rogn og vårløk. Lett å like, og enkel å lage!

Lagret av 112 brukere
Rømmesild med rogn og vårløk og rugbrød

Rømmesild er et hyggelig hjemmelaget innslag som høyner stemningen under julefrokosten.

Denne sildesalaten har en mild rømmesaus og er toppet med rogn og vårløk. Lett å like, og enkel å lage!

Lagret av 112 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g spekesild, eller kryddersildfileter
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik 7%, eller hvitvinseddik
  • 50 g sukker, finkornet
  • 1 boks rømme
  • 1 stk løk, liten, finhakket
  • 4 ss dill, hakket
  • 4 stk vårløk
  • 50 g ørretrogn, lodderogn, rognkjeksrogn eller annen rogn
  • rugbrød, til servering
  • knekkebrød, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g spekesild, eller kryddersildfileter
  • 1 dl vann
  • 1 dl eddik 7%, eller hvitvinseddik
  • 50 g sukker, finkornet
  • 1 boks rømme
  • 1 stk løk, liten, finhakket
  • 4 ss dill, hakket
  • 4 stk vårløk
  • 50 g ørretrogn, lodderogn, rognkjeksrogn eller annen rogn
  • rugbrød, til servering
  • knekkebrød, til servering
La sildefiletene ligge i kaldt vann i 0,5 – 1 time, eller til silden er passe salt.
Hell av vannet og skjær filetene i pene, skrå gaffelbiter. Visp sammen vann, eddik og sukker til sukkeret har løst seg opp. Hvis sukkeret ikke blir skikkelig oppløst kan laken varmes opp til sukkeret smelter. Avkjøl laken før videre bruk.
La sildebitene «marinere» i laken i minst 20 minutter, gjerne natten over. Sil vekk laken og la bitene få renne godt av seg på kjøkkenpapir.
Rør sammen rømme, løk, dill, finsnittet vårløk og rogn.
Vend inn sildebitene. La rømmesilden stå og trekke smak i cirka 1 time før servering. Bør spises ganske raskt.
woman cooking

Bon appetit!

La sildefiletene ligge i kaldt vann i 0,5 – 1 time, eller til silden er passe salt.
Hell av vannet og skjær filetene i pene, skrå gaffelbiter. Visp sammen vann, eddik og sukker til sukkeret har løst seg opp. Hvis sukkeret ikke blir skikkelig oppløst kan laken varmes opp til sukkeret smelter. Avkjøl laken før videre bruk.
La sildebitene «marinere» i laken i minst 20 minutter, gjerne natten over. Sil vekk laken og la bitene få renne godt av seg på kjøkkenpapir.
Rør sammen rømme, løk, dill, finsnittet vårløk og rogn.
Vend inn sildebitene. La rømmesilden stå og trekke smak i cirka 1 time før servering. Bør spises ganske raskt.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?