50 g ørretrogn, lodderogn, rognkjeksrogn eller annen rogn
rugbrød, til servering
knekkebrød, til servering
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
400 g spekesild, eller kryddersildfileter
1 dl vann
1 dl eddik 7%, eller hvitvinseddik
50 g sukker, finkornet
1 boks rømme
1 stk løk, liten, finhakket
4 ss dill, hakket
4 stk vårløk
50 g ørretrogn, lodderogn, rognkjeksrogn eller annen rogn
rugbrød, til servering
knekkebrød, til servering
La sildefiletene ligge i kaldt vann i 0,5 – 1 time, eller til silden er passe salt.
Hell av vannet og skjær filetene i pene, skrå gaffelbiter. Visp sammen vann, eddik og sukker til sukkeret har løst seg opp. Hvis sukkeret ikke blir skikkelig oppløst kan laken varmes opp til sukkeret smelter. Avkjøl laken før videre bruk.
La sildebitene «marinere» i laken i minst 20 minutter, gjerne natten over. Sil vekk laken og la bitene få renne godt av seg på kjøkkenpapir.
Rør sammen rømme, løk, dill, finsnittet vårløk og rogn.
Vend inn sildebitene. La rømmesilden stå og trekke smak i cirka 1 time før servering. Bør spises ganske raskt.
Bon appetit!
La sildefiletene ligge i kaldt vann i 0,5 – 1 time, eller til silden er passe salt.
Hell av vannet og skjær filetene i pene, skrå gaffelbiter. Visp sammen vann, eddik og sukker til sukkeret har løst seg opp. Hvis sukkeret ikke blir skikkelig oppløst kan laken varmes opp til sukkeret smelter. Avkjøl laken før videre bruk.
La sildebitene «marinere» i laken i minst 20 minutter, gjerne natten over. Sil vekk laken og la bitene få renne godt av seg på kjøkkenpapir.
Rør sammen rømme, løk, dill, finsnittet vårløk og rogn.
Vend inn sildebitene. La rømmesilden stå og trekke smak i cirka 1 time før servering. Bør spises ganske raskt.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto