Denne oppskriften på breiflabb med byggrynsgrøt, jordskokk og nøttesmør er det Ørjan Johannessen som står bak. Han vant Bocuse d'Or i 2015 og jobber ved Bekkjarvik gjestgiveri på Selbjørn i Austevoll.
Retten fungerer like fint med brosme, lange, torsk, steinbit, sei eller lyr.
Denne oppskriften på breiflabb med byggrynsgrøt, jordskokk og nøttesmør er det Ørjan Johannessen som står bak. Han vant Bocuse d'Or i 2015 og jobber ved Bekkjarvik gjestgiveri på Selbjørn i Austevoll.
Retten fungerer like fint med brosme, lange, torsk, steinbit, sei eller lyr.
Brun breiflabbstykket godt på alle sider i varm panne med olje. Ha i smøret og øs olje og smør over fisken i 1-2 minutter. Sørg for at smøret alltid bobler og ikke blir svidd.
Etterstek fisken i ovn på 180 grader i 6-7 minutter
Byggrynsgrøt
Kok byggrynene møre. Det er ikke nødvendig å bløtlegge dem først. Sil av vannet og kok opp med kyllingbuljong og rør inn smør og revet parmesan. Smak til med sitron, salt og pepper.
Jordskokk
Vask og skrubb jordskokkene og del de i fire. Ha bitene i ildfast form med smør og olje, og ha på salt og pepper.
Bakes på 190 grader i 30 minutter, til de er møre med sprøtt skall. Serveres med tynne skiver av jordskokk stekt i olje på middels varme til de er gylne.
Nøttesmør
Kok smøret til det er lysebrunt. Temperer smøret i et par minutter og tilsett sirup. Kjørvel, skogsyre og revet parmesan passer fint til.
Bon appetit!
Fisken
Brun breiflabbstykket godt på alle sider i varm panne med olje. Ha i smøret og øs olje og smør over fisken i 1-2 minutter. Sørg for at smøret alltid bobler og ikke blir svidd.
Etterstek fisken i ovn på 180 grader i 6-7 minutter
Byggrynsgrøt
Kok byggrynene møre. Det er ikke nødvendig å bløtlegge dem først. Sil av vannet og kok opp med kyllingbuljong og rør inn smør og revet parmesan. Smak til med sitron, salt og pepper.
Jordskokk
Vask og skrubb jordskokkene og del de i fire. Ha bitene i ildfast form med smør og olje, og ha på salt og pepper.
Bakes på 190 grader i 30 minutter, til de er møre med sprøtt skall. Serveres med tynne skiver av jordskokk stekt i olje på middels varme til de er gylne.
Nøttesmør
Kok smøret til det er lysebrunt. Temperer smøret i et par minutter og tilsett sirup. Kjørvel, skogsyre og revet parmesan passer fint til.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto