Hjemmelagde fiskekaker
1 h
19 varer
1.4k
Fiskekaker er hverdagsmat med gullkant! Hvorfor lage selv når du kan kjøpe ferdig, tenker du kanskje? Et svar er at den hjemmelagde utgaven inneholder langt mer fisk, og i tillegg er de mye bedre på smak enn industrivariantene. En annen fordel er selvsagt at du kan tilrettelegge for egen og familiemedlemmenes gane og preferanser.
Stekte små brokkolibuketter er godt som tilbehør, og det samme er kokte poteter som du knuser med en gaffel og blander med litt olivenolje og noen friske dråper sitronsaft.
Ingredienser
4
porsjoner
Fiskekaker
- 1 kg torsk, sei og/eller hysefilet
- 2 ts salt
- 2 ss potetmel
- 2 stykker eggehvite
- 4 dl matfløte, eller melk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili, uten frø
- 0.5 stykker purreløk, Eller 2 vårløker
- 1 dl friske urter, Som gressløk, persille og/eller dill
- 1 ts pepper
Bakte gulrøtter
- 800 g gulrøtter
- 2 ts honning, Flytende
- 0.5 stk sitron
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
- 2 - 3 ss mandler, eller hasselnøtter, ristede
- friske urter, Persille, dill eller gressløk
Yoghurtdressing
- 2.5 dl yoghurt naturell
- 1 ss grov sennep
- 1 dl friske urter, Dill, gressløk eller persille
- sitronsaft
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Fiskekaker
- 1 kg torsk, sei og/eller hysefilet
- 2 ts salt
- 2 ss potetmel
- 2 stykker eggehvite
- 4 dl matfløte, eller melk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk rød chili, uten frø
- 0.5 stykker purreløk, Eller 2 vårløker
- 1 dl friske urter, Som gressløk, persille og/eller dill
- 1 ts pepper
Bakte gulrøtter
- 800 g gulrøtter
- 2 ts honning, Flytende
- 0.5 stk sitron
- olivenolje
- salt og kvernet pepper
- 2 - 3 ss mandler, eller hasselnøtter, ristede
- friske urter, Persille, dill eller gressløk
Yoghurtdressing
- 2.5 dl yoghurt naturell
- 1 ss grov sennep
- 1 dl friske urter, Dill, gressløk eller persille
- sitronsaft
- salt og kvernet pepper
Fiskekaker
Skjær fisken i små terninger. Det er viktig at fisken er skikkelig kald, men ikke frossen.
Kjør fisk og salt til en seig masse i en kjøkkenmaskin eller hurtigmikser.
Bland inn potetmel og eggehvite, og kjør videre til alt er blandet godt sammen.
Spe med kald matfløte, litt etter litt mens maskinen går.
Tilsett finhakket hvitløk, finhakket chili, finsnittet purre eller vårløk, urter og kvernet pepper.
Kjør det hele raskt sammen. Form farsen til passende kaker og stek kakene i en blanding av smør og olje.
Bakte gulrøtter
Skrell og skjær gulrøttene i jevne staver. Legg gulrøttene over i en liten langpanne.
Drypp over honning, press over sitronsaft, tilsett en klunk olje og krydre med salt og pepper.
Vend alt godt sammen og bak gulrøttene ved 200 grader i omtrent 20 minutter, eller til gulrøttene er gylne og knapt møre.
Dryss over hakkede nøtter og urter ved servering.
Yoghurtdressing
Bland sammen alle ingrediensene til urtedressingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Bon appetit!
Fiskekaker
Skjær fisken i små terninger. Det er viktig at fisken er skikkelig kald, men ikke frossen.
Kjør fisk og salt til en seig masse i en kjøkkenmaskin eller hurtigmikser.
Bland inn potetmel og eggehvite, og kjør videre til alt er blandet godt sammen.
Spe med kald matfløte, litt etter litt mens maskinen går.
Tilsett finhakket hvitløk, finhakket chili, finsnittet purre eller vårløk, urter og kvernet pepper.
Kjør det hele raskt sammen. Form farsen til passende kaker og stek kakene i en blanding av smør og olje.
Bakte gulrøtter
Skrell og skjær gulrøttene i jevne staver. Legg gulrøttene over i en liten langpanne.
Drypp over honning, press over sitronsaft, tilsett en klunk olje og krydre med salt og pepper.
Vend alt godt sammen og bak gulrøttene ved 200 grader i omtrent 20 minutter, eller til gulrøttene er gylne og knapt møre.
Dryss over hakkede nøtter og urter ved servering.
Yoghurtdressing
Bland sammen alle ingrediensene til urtedressingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.