Skal du lage tomatsild til jul er dette oppskriften å satse på!
Matkulturverner Bodil Nordjore er kanskje den i Norge som kan mest om norsk mat, lokalmat og matkultur. Denne oppskriften, som hun har fått av folkemusiker Kirsten Bråthen Berg, er den beste tomatsilden hun vet om.
Silden var lenge den vanligste hverdagsfisken i Norge. Selv om det ikke er slik lenger, tar mange av oss den frem til jul igjen.
Server tomatsild som pålegg til julefrokosten eller som en del av et større sildefat.
Legg kryddersildsidene på et tørkepapir så de blir tørre. Rens og skjær løken i små biter, da «henger» den lettere på brødskiven. Skjær sildesidene i fine, skrå biter.
Bland sammen olje, eddik, tomatpuré og sukker i en bolle. Klipp opp fersk dill og bland den i tomatsausen.
Legg oppi løk og sild og vend forsiktig om slik at alt er dekket av saus. Smak til slutt til med grovmalt pepper.
Bon appetit!
Legg kryddersildsidene på et tørkepapir så de blir tørre. Rens og skjær løken i små biter, da «henger» den lettere på brødskiven. Skjær sildesidene i fine, skrå biter.
Bland sammen olje, eddik, tomatpuré og sukker i en bolle. Klipp opp fersk dill og bland den i tomatsausen.
Legg oppi løk og sild og vend forsiktig om slik at alt er dekket av saus. Smak til slutt til med grovmalt pepper.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto