Tomatsild
Skal du lage tomatsild til jul er dette oppskriften å satse på!
Matkulturverner Bodil Nordjore er kanskje den i Norge som kan mest om norsk mat, lokalmat og matkultur. Denne oppskriften, som hun har fått av folkemusiker Kirsten Bråthen Berg, er den beste tomatsilden hun vet om.
Silden var lenge den vanligste hverdagsfisken i Norge. Selv om det ikke er slik lenger, tar mange av oss den frem til jul igjen.
Server tomatsild som pålegg til julefrokosten eller som en del av et større sildefat.
Skal du lage tomatsild til jul er dette oppskriften å satse på!
Matkulturverner Bodil Nordjore er kanskje den i Norge som kan mest om norsk mat, lokalmat og matkultur. Denne oppskriften, som hun har fått av folkemusiker Kirsten Bråthen Berg, er den beste tomatsilden hun vet om.
Silden var lenge den vanligste hverdagsfisken i Norge. Selv om det ikke er slik lenger, tar mange av oss den frem til jul igjen.
Server tomatsild som pålegg til julefrokosten eller som en del av et større sildefat.
- 4 stk kryddersildfilet
- 2 stk rødløk
- 2 stk laurbærblad
- 1 potte dill
- pepper
tomatsaus
- 1 dl olje
- 1 dl eddik 7%
- 1 dl tomatpuré
- 1.5 dl sukker
- 4 stk kryddersildfilet
- 2 stk rødløk
- 2 stk laurbærblad
- 1 potte dill
- pepper
tomatsaus
- 1 dl olje
- 1 dl eddik 7%
- 1 dl tomatpuré
- 1.5 dl sukker
