Rødspette med smør, sitron og kapers

45 min

Rødspette med brunet smør, sitron og kapers og stekte poteter er akkurat så godt som det høres ut som. Dette er raus mat med restaurantfølelse - fra ditt eget kjøkken. Får du fisken ferdig flådd er du heldig, hvis ikke kan du meget godt sprøsteke den med skinnet på. Da bør du imidlertid skrape skinnet først. Skinnet har nemlig bittesmå skjell som kan skrapes vekk med en god fiskeskrape eller en ny og ren gryteskrubb i rustfritt stål. Fisken trenger ikke mange minutter i pannen, men det kan nok hende du må steke i flere omganger.

98 har lagret denne
Rødspette med smør, sitron og kapers

Rødspette med brunet smør, sitron og kapers og stekte poteter er akkurat så godt som det høres ut som. Dette er raus mat med restaurantfølelse - fra ditt eget kjøkken. Får du fisken ferdig flådd er du heldig, hvis ikke kan du meget godt sprøsteke den med skinnet på. Da bør du imidlertid skrape skinnet først. Skinnet har nemlig bittesmå skjell som kan skrapes vekk med en god fiskeskrape eller en ny og ren gryteskrubb i rustfritt stål. Fisken trenger ikke mange minutter i pannen, men det kan nok hende du må steke i flere omganger.

98 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker rødspette, små
  • salt og kvernet pepper
  • 4 ss hvetemel
  • olje, og smør til steking
  • 200 g smør
  • 1 stk sitron
  • 4 ss kapers
  • 1 bunt bladpersille

Til servering

  • poteter, stekte
  • salat, grønn

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker rødspette, små
  • salt og kvernet pepper
  • 4 ss hvetemel
  • olje, og smør til steking
  • 200 g smør
  • 1 stk sitron
  • 4 ss kapers
  • 1 bunt bladpersille

Til servering

  • poteter, stekte
  • salat, grønn
Flå rødspettene eller skrap skinnet godt. Skjær av hodene og klipp vekk finnene. Skyll godt og klapp fisken tørr med kjøkkenpapir.
Krydre spettene med salt og kvernet pepper og dryss litt hvetemel på begge sider.
Varm en stor stekepanne og stek rødspettene over høy varme i en blanding av smør og olje. Stek i et til to minutter på hver side og legg de stekte rødspettene over på et stekebrett så lenge.
Stek videre i ovn ved 180 grader i ca. 5 minutter, eller til fileten løsner fra beinet.
Skjær av skallet på sitronen og skjær ut hinnefrie sitronbåter. Skjær sitronfiletene i små biter.
Smelt smøret i pannen og la det bruse til smøret blir nøttebrunt. Tilsett kapers, hakkede urter, sitronskall og sitron.
Anrett rødspettene på tallerkener eller fat. Topp med sitron- og kapersmør. Serveres med stekte poteter og gjerne en frisk grønn salat.
woman cooking

Bon appetit!

Flå rødspettene eller skrap skinnet godt. Skjær av hodene og klipp vekk finnene. Skyll godt og klapp fisken tørr med kjøkkenpapir.
Krydre spettene med salt og kvernet pepper og dryss litt hvetemel på begge sider.
Varm en stor stekepanne og stek rødspettene over høy varme i en blanding av smør og olje. Stek i et til to minutter på hver side og legg de stekte rødspettene over på et stekebrett så lenge.
Stek videre i ovn ved 180 grader i ca. 5 minutter, eller til fileten løsner fra beinet.
Skjær av skallet på sitronen og skjær ut hinnefrie sitronbåter. Skjær sitronfiletene i små biter.
Smelt smøret i pannen og la det bruse til smøret blir nøttebrunt. Tilsett kapers, hakkede urter, sitronskall og sitron.
Anrett rødspettene på tallerkener eller fat. Topp med sitron- og kapersmør. Serveres med stekte poteter og gjerne en frisk grønn salat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?