Fiskeboller i hvit saus
Hjemmelagde fiskeboller er en rett du er stolt av når maten står på bordet. Sei, hyse eller lyr egner seg ypperlig til farse, men bruk helst fersk fisk og sørg for at den er kjøleskapskald når du setter i gang.
Hvorfor ikke gi bollene dine litt personlighet ved å tilsett ekstra krydder eller urter i farsen? Topp med reker eller sprøstekt bacon, eller kanskje begge deler, som en slags surf’n’turf-bolle?
Tips: Stek en liten prøvebolle/kake av farsen slik at du kan justere smaken hvis nødvendig. I tillegg til salt og pepper kan du krydre farsen med litt muskat eller kajennepepper. Det er også veldig godt å blande litt hakkede urter som gressløk, persille, kjørvel, dill og estragon i farsen.
Hjemmelagde fiskeboller er en rett du er stolt av når maten står på bordet. Sei, hyse eller lyr egner seg ypperlig til farse, men bruk helst fersk fisk og sørg for at den er kjøleskapskald når du setter i gang.
Hvorfor ikke gi bollene dine litt personlighet ved å tilsett ekstra krydder eller urter i farsen? Topp med reker eller sprøstekt bacon, eller kanskje begge deler, som en slags surf’n’turf-bolle?
Tips: Stek en liten prøvebolle/kake av farsen slik at du kan justere smaken hvis nødvendig. I tillegg til salt og pepper kan du krydre farsen med litt muskat eller kajennepepper. Det er også veldig godt å blande litt hakkede urter som gressløk, persille, kjørvel, dill og estragon i farsen.
- 800 g fisk, hvit fiskefilet, uten skinn og bein
- 1 ss salt
- 2 ss potetmel
- 0.75 ts kvernet pepper
- 2 stk egg
- 2 dl fløte, kald
- 2 dl melk, kald
- poteter, kokte
Saus
- 3 ss smør
- 2.5 ss hvetemel
- 1 ss karripulver
- 2 dl kokekraft
- 4 dl melk
- salt og kvernet pepper
Til servering
- reker, pillede
- brokkoli, kokt eller smørdampet
- gulrot, kokt eller råkost
- 800 g fisk, hvit fiskefilet, uten skinn og bein
- 1 ss salt
- 2 ss potetmel
- 0.75 ts kvernet pepper
- 2 stk egg
- 2 dl fløte, kald
- 2 dl melk, kald
- poteter, kokte
Saus
- 3 ss smør
- 2.5 ss hvetemel
- 1 ss karripulver
- 2 dl kokekraft
- 4 dl melk
- salt og kvernet pepper
Til servering
- reker, pillede
- brokkoli, kokt eller smørdampet
- gulrot, kokt eller råkost
