Fiskeboller i hvit saus

60 min
1356 har lagret denne
Fiskeboller i rød kasserolle med poteter i brun skål ved siden av
1356 har lagret denne
4
porsjoner
  • 800 g fisk, hvit fiskefilet, uten skinn og bein
  • 1 ss salt
  • 2 ss potetmel
  • 0.75 ts kvernet pepper
  • 2 stk egg
  • 2 dl fløte, kald
  • 2 dl melk, kald
  • poteter, kokte

Saus

  • 3 ss smør
  • 2.5 ss hvetemel
  • 1 ss karripulver
  • 2 dl kokekraft
  • 4 dl melk
  • salt og kvernet pepper

Til servering

  • reker, pillede
  • brokkoli, kokt eller smørdampet
  • gulrot, kokt eller råkost
Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g fisk, hvit fiskefilet, uten skinn og bein
  • 1 ss salt
  • 2 ss potetmel
  • 0.75 ts kvernet pepper
  • 2 stk egg
  • 2 dl fløte, kald
  • 2 dl melk, kald
  • poteter, kokte

Saus

  • 3 ss smør
  • 2.5 ss hvetemel
  • 1 ss karripulver
  • 2 dl kokekraft
  • 4 dl melk
  • salt og kvernet pepper

Til servering

  • reker, pillede
  • brokkoli, kokt eller smørdampet
  • gulrot, kokt eller råkost
Skjær fisken i små biter.
Kjør fisk og salt til en seig masse i en hurtigmikser (food prosessor). Bland inn potetmel og pepper og kjør alt godt sammen. Tilsett eggene, et om gangen, og spe med melk og fløte (i en tynn stråle) mens maskinen går. Stopp litt underveis slik at all væsken får blandet seg godt inn i farsen før du fortsetter (hvis ikke kan farsen skille seg). Skrap ned langs med kantene underveis hvis nødvendig. Farsen skal bli glatt og fast.
Kok opp 2 liter lettsaltet vann i en kasserolle. Form farsen til fine boller (bruk fuktige hender eller to spiseskjeer) og trekk bollene i omtrent 15 minutter, snu dem et par ganger underveis.
Smelt smøret til sausen i en kasserolle. Tilsett karri og la det frese litt under omrøring. Visp inn melet og spe med kokekraft (visp hele tiden for å unngå klumper). Spe med melken og la sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Virker sausen veldig tykk kan du tilsett litt mere kraft eller melk. Legg fiskebollene over i sausen og la dem godgjøre seg der frem til servering.
Hvis du ønsker reker i sausen må de tilsettes rett før servering slik at de kun blir varme uten å bli seige. Dryss gjerne over litt ekstra karripulver, og pynt gjerne med hakkede urter som gressløk eller persille og noen små smørdampede brokkolibuketter.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær fisken i små biter.
Kjør fisk og salt til en seig masse i en hurtigmikser (food prosessor). Bland inn potetmel og pepper og kjør alt godt sammen. Tilsett eggene, et om gangen, og spe med melk og fløte (i en tynn stråle) mens maskinen går. Stopp litt underveis slik at all væsken får blandet seg godt inn i farsen før du fortsetter (hvis ikke kan farsen skille seg). Skrap ned langs med kantene underveis hvis nødvendig. Farsen skal bli glatt og fast.
Kok opp 2 liter lettsaltet vann i en kasserolle. Form farsen til fine boller (bruk fuktige hender eller to spiseskjeer) og trekk bollene i omtrent 15 minutter, snu dem et par ganger underveis.
Smelt smøret til sausen i en kasserolle. Tilsett karri og la det frese litt under omrøring. Visp inn melet og spe med kokekraft (visp hele tiden for å unngå klumper). Spe med melken og la sausen småkoke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Virker sausen veldig tykk kan du tilsett litt mere kraft eller melk. Legg fiskebollene over i sausen og la dem godgjøre seg der frem til servering.
Hvis du ønsker reker i sausen må de tilsettes rett før servering slik at de kun blir varme uten å bli seige. Dryss gjerne over litt ekstra karripulver, og pynt gjerne med hakkede urter som gressløk eller persille og noen små smørdampede brokkolibuketter.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?