Pannestekt klippfisk med potetmos og spinat

1 t 30 min

I Signaturretten lager Wenche Andersen sin favorittrett - pannestekt klippfisk. Den serverer hun aller helst med mandelpotetmos, spinat, tomater, oliven og kapers. Og selvfølgelig hjemmebakt focaccia.

135 har lagret denne
Pannestekt klippfisk med potetmos og spinat

I Signaturretten lager Wenche Andersen sin favorittrett - pannestekt klippfisk. Den serverer hun aller helst med mandelpotetmos, spinat, tomater, oliven og kapers. Og selvfølgelig hjemmebakt focaccia.

135 har lagret denne
4
porsjoner
  • 800 g klippfisk, utvannet, eller torskefilet
  • 1 ts salt
  • pepper
  • 0.5 dl olivenolje
  • 14 stk delikatesseløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss kapers
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 100 g spinat
  • 2 ss pinjekjerner
  • 12 stk oliven

Mandelpotetmos

  • 12 stk mandelpotet
  • 2 stk hvitløk
  • smør
  • salt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g klippfisk, utvannet, eller torskefilet
  • 1 ts salt
  • pepper
  • 0.5 dl olivenolje
  • 14 stk delikatesseløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss kapers
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 100 g spinat
  • 2 ss pinjekjerner
  • 12 stk oliven

Mandelpotetmos

  • 12 stk mandelpotet
  • 2 stk hvitløk
  • smør
  • salt
Legg utvannet klippfisk eller torskefilet i porsjonsbiter i et ildfast fat, dryss med litt salt (la saltet være hvis du bruker klippfisk!) og la den ligge og trekke smak i 15-20 min.
Lag mandelpotetmos: Skrell og kok poteter og hvitløk møre i usaltet vann. Hell av kokevannet (ta vare på 1-2 dl) og damp. Mos/knus potetene til en grov masse, eventuelt med litt av kokevannet og smak til med smør eller olivenolje, salt og pepper.
Skyll og tørk godt av fisken. Varm olivenolje i en stekepanne/grillpanne, tilsett 1-2 fedd hvitløk og en kvist frisk estragon eller oregano. Legg i fiskestykkene og stek 2-3 min på hver side, øs over stekefett mens fisken steker.
Varm opp 0,5 dl olivenolje i en liten stekepanne på middels varme. Legg i tomater delt i to. Tilsett finhakket hvitløk, 1 ss finhakkede kapers, 1 ss hele kapers og la surre i 2-3 min på middels varme. Tilsett spinat og la surre til spinaten faller sammen. Pinjekjerner og oliven tilsettes rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Legg utvannet klippfisk eller torskefilet i porsjonsbiter i et ildfast fat, dryss med litt salt (la saltet være hvis du bruker klippfisk!) og la den ligge og trekke smak i 15-20 min.
Lag mandelpotetmos: Skrell og kok poteter og hvitløk møre i usaltet vann. Hell av kokevannet (ta vare på 1-2 dl) og damp. Mos/knus potetene til en grov masse, eventuelt med litt av kokevannet og smak til med smør eller olivenolje, salt og pepper.
Skyll og tørk godt av fisken. Varm olivenolje i en stekepanne/grillpanne, tilsett 1-2 fedd hvitløk og en kvist frisk estragon eller oregano. Legg i fiskestykkene og stek 2-3 min på hver side, øs over stekefett mens fisken steker.
Varm opp 0,5 dl olivenolje i en liten stekepanne på middels varme. Legg i tomater delt i to. Tilsett finhakket hvitløk, 1 ss finhakkede kapers, 1 ss hele kapers og la surre i 2-3 min på middels varme. Tilsett spinat og la surre til spinaten faller sammen. Pinjekjerner og oliven tilsettes rett før servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?