Seikaker med råkost og urtedressing
Seikaker er enklere å lage enn du kanskje skulle tro! Farsen lager du raskt og enkelt i en hurtigmikser, eller du kan kverne fisken grovt og røre alt sammen for hånd. Bland inn hvitløk og purre og form fine kaker som stekes i godt smør i pannen.
Disse seikakene egner seg også godt til fiskeburgere. Hvitløk og purre kan byttes ut eller varieres med for eksempel vårløk, gressløk, persille, dill, basilikum eller estragon.
Seikaker er enklere å lage enn du kanskje skulle tro! Farsen lager du raskt og enkelt i en hurtigmikser, eller du kan kverne fisken grovt og røre alt sammen for hånd. Bland inn hvitløk og purre og form fine kaker som stekes i godt smør i pannen.
Disse seikakene egner seg også godt til fiskeburgere. Hvitløk og purre kan byttes ut eller varieres med for eksempel vårløk, gressløk, persille, dill, basilikum eller estragon.
Ingredienser
- 600 g seifilet
- 1 ss potetmel
- 2 dl fløte
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 stk purreløk, den lyse delen
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 ts salt
- smør, til steking
- 0.5 stk sitron, revet skall og saften
Råkostsalat
- 4 stykker gulrot, gjerne i forskjellige farger
- 4 ss granateplekjerner
- 0.5 stk appelsin
- 2 ss olivenolje
- salt og kvernet pepper
- friske urter, gressløk, persille, dill, basilikum, kjørve
Urtedressing
- 2 dl crème fraîche, eller rømme
- 1 dl majones
- 2 dl friske urter, dill, persille, basilikum, kjørvel, estragon
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
- 600 g seifilet
- 1 ss potetmel
- 2 dl fløte
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 stk purreløk, den lyse delen
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 ts salt
- smør, til steking
- 0.5 stk sitron, revet skall og saften
Råkostsalat
- 4 stykker gulrot, gjerne i forskjellige farger
- 4 ss granateplekjerner
- 0.5 stk appelsin
- 2 ss olivenolje
- salt og kvernet pepper
- friske urter, gressløk, persille, dill, basilikum, kjørve
Urtedressing
- 2 dl crème fraîche, eller rømme
- 1 dl majones
- 2 dl friske urter, dill, persille, basilikum, kjørvel, estragon
- salt og kvernet pepper
