Seikaker med råkost og urtedressing

45 min
Lagret av 894 brukere
Seikaker med råkost og urtedressing
Lagret av 894 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g seifilet
  • 1 ss potetmel
  • 2 dl fløte
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk purreløk, den lyse delen
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 1 ts salt
  • smør, til steking
  • 0.5 stk sitron, revet skall og saften

Råkostsalat

  • 4 stykker gulrot, gjerne i forskjellige farger
  • 4 ss granateplekjerner
  • 0.5 stk appelsin
  • 2 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • friske urter, gressløk, persille, dill, basilikum, kjørve

Urtedressing

  • 2 dl crème fraîche, eller rømme
  • 1 dl majones
  • 2 dl friske urter, dill, persille, basilikum, kjørvel, estragon
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g seifilet
  • 1 ss potetmel
  • 2 dl fløte
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 stk purreløk, den lyse delen
  • 0.5 ts kvernet pepper
  • 1 ts salt
  • smør, til steking
  • 0.5 stk sitron, revet skall og saften

Råkostsalat

  • 4 stykker gulrot, gjerne i forskjellige farger
  • 4 ss granateplekjerner
  • 0.5 stk appelsin
  • 2 ss olivenolje
  • salt og kvernet pepper
  • friske urter, gressløk, persille, dill, basilikum, kjørve

Urtedressing

  • 2 dl crème fraîche, eller rømme
  • 1 dl majones
  • 2 dl friske urter, dill, persille, basilikum, kjørvel, estragon
  • salt og kvernet pepper
Skjær fisken i små terninger. Det er viktig at fisken er ordentlig kald, men ikke frossen.
Kjør fisk og salt til en seig masse i en kjøkkenmaskin med kniver. Bland inn potetmel og spe farsen med kald matfløte.
Tilsett finhakket hvitløk, hakket purre og kvernet pepper. Kjør det hele raskt sammen.
Form farsen til passende kaker og stek seikakene i godt med smør.
Skrell og riv gulrøttene. Bland gulrøtter med granateplekjerner, appelsinsaft, urter og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen alle ingrediensene til urtedressingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær fisken i små terninger. Det er viktig at fisken er ordentlig kald, men ikke frossen.
Kjør fisk og salt til en seig masse i en kjøkkenmaskin med kniver. Bland inn potetmel og spe farsen med kald matfløte.
Tilsett finhakket hvitløk, hakket purre og kvernet pepper. Kjør det hele raskt sammen.
Form farsen til passende kaker og stek seikakene i godt med smør.
Skrell og riv gulrøttene. Bland gulrøtter med granateplekjerner, appelsinsaft, urter og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen alle ingrediensene til urtedressingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?