Dette er noe helt annet enn de vanlige hvite fiskekakene. Fiskekaker av tunfisk er supergodt og fullt av protein. Det er dessuten enkel og billig hverdagsmat! Her er fiskekakene servert med sitronmajones og en grønn salat.
Dette er noe helt annet enn de vanlige hvite fiskekakene. Fiskekaker av tunfisk er supergodt og fullt av protein. Det er dessuten enkel og billig hverdagsmat! Her er fiskekakene servert med sitronmajones og en grønn salat.
Disse fiskekakene lages enklest i en foodprocessor. Har du ikke det kan ingrediensene gjerne raspes på et rivjern, og hakkes i småbiter.
Del brokkolien i mindre buketter og kjør dem i en foodprocessor.
Tilsett spinat og to egg pluss en eggehvite. Spar på plommen! Kjør til en jevn masse. Tilsett så mel, krydder og revet ost.
Sil av oljen fra tunfisken. Bruker du tunfisk i vann, kan du i tillegg tilsette 1 ts god olivenolje. Pass på å kjøpe sertifisert tunfisk på boks!
Bland tunfisken sammen med resten i foodprocessoren. Den trenger ikke å kjøres med knivbladene med mindre det er veldig store biter.
Varm litt olje i en stor stekepanne. Bruk for eksempel smaksnøytral kokosolje. Form små kuler mellom to skjeer og ha dem i varm panne. .
Form kakene i pannen og klem dem flate. Stekes på middels varme i 2-3 minutter før de snus. Bruk en stor, flat stekepade til å snu kakene med
Pisk majones ved å ha eggeplommen, sennep og eddik i en bolle. Bruk en ballongvisp og pisk til det såvidt skummer. Tilsett litt olje av gangen og pisk oljen godt inn hele tiden.
Når all oljen er pisket inn, og majonesen har ønsket konsistens, tilsetter du sitronsaft, salt, pepper og chilipulver.
Server nystekte tunfiskekaker med håndpisket sitronmajones og gjerne en grønn salat.
Bon appetit!
Disse fiskekakene lages enklest i en foodprocessor. Har du ikke det kan ingrediensene gjerne raspes på et rivjern, og hakkes i småbiter.
Del brokkolien i mindre buketter og kjør dem i en foodprocessor.
Tilsett spinat og to egg pluss en eggehvite. Spar på plommen! Kjør til en jevn masse. Tilsett så mel, krydder og revet ost.
Sil av oljen fra tunfisken. Bruker du tunfisk i vann, kan du i tillegg tilsette 1 ts god olivenolje. Pass på å kjøpe sertifisert tunfisk på boks!
Bland tunfisken sammen med resten i foodprocessoren. Den trenger ikke å kjøres med knivbladene med mindre det er veldig store biter.
Varm litt olje i en stor stekepanne. Bruk for eksempel smaksnøytral kokosolje. Form små kuler mellom to skjeer og ha dem i varm panne. .
Form kakene i pannen og klem dem flate. Stekes på middels varme i 2-3 minutter før de snus. Bruk en stor, flat stekepade til å snu kakene med
Pisk majones ved å ha eggeplommen, sennep og eddik i en bolle. Bruk en ballongvisp og pisk til det såvidt skummer. Tilsett litt olje av gangen og pisk oljen godt inn hele tiden.
Når all oljen er pisket inn, og majonesen har ønsket konsistens, tilsetter du sitronsaft, salt, pepper og chilipulver.
Server nystekte tunfiskekaker med håndpisket sitronmajones og gjerne en grønn salat.