Fiskekraft
1 h
13 varer
55
Det blir ikke god suppe uten en god og mild kraft. Kok store kraftgryter og frys ned i passelige porsjoner, så er det fort gjort å lage smakrike supper. Mengdeberegning i denne oppskriften er til suppe, skal kraften benyttes som saus, får du dobbelt så mange porsjoner.
Kilde: dinmat. Illustrasjonsfoto: Lars Hoen
Ingredienser
8
porsjoner
- 2 kg fiskebein
- 1 purreløk
- 200 g sellerirot
- 2 gulrot
- 1 fennikel
- 2 løk
- 1 laurbærblad
- 1 ts hvit pepper
- 1 kvast timian
- 1 kvast persille
- 2 dl hvitvin, tørr
- vann
- 0.5 ss salt
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 2 kg fiskebein
- 1 purreløk
- 200 g sellerirot
- 2 gulrot
- 1 fennikel
- 2 løk
- 1 laurbærblad
- 1 ts hvit pepper
- 1 kvast timian
- 1 kvast persille
- 2 dl hvitvin, tørr
- vann
- 0.5 ss salt
Vask og rens fiskebeinene godt i rennende, kaldt vann.
Koker du kraften på fiskehoder, må du først fjerne øyner og gjeller.
Vask og skrell grønnsakene. Bruk kun det hvite av purren.
Skjær de i passelig store biter.
Ha fiskebein, grønnsaker, krydder og vin i en kjele. Fyll opp med vann. Kok opp og skum av.
Tilsett salt. La fiskekraften trekke i 30 minutt.
Skru av platen og la kraften stå til avkjøling en time.
Når fiskekraften får hvile en times tid, siger bunnfallet ned, og kraften blir klar og fin.
Sil opp kraften ved å øse den forsiktig over i en annen bolle.
Tips: Frisk timian kan erstattes av tørket timian: 1 kvast frisk tilsvarer 1/2 ts tørket.

Bon appetit!
Vask og rens fiskebeinene godt i rennende, kaldt vann.
Koker du kraften på fiskehoder, må du først fjerne øyner og gjeller.
Vask og skrell grønnsakene. Bruk kun det hvite av purren.
Skjær de i passelig store biter.
Ha fiskebein, grønnsaker, krydder og vin i en kjele. Fyll opp med vann. Kok opp og skum av.
Tilsett salt. La fiskekraften trekke i 30 minutt.
Skru av platen og la kraften stå til avkjøling en time.
Når fiskekraften får hvile en times tid, siger bunnfallet ned, og kraften blir klar og fin.
Sil opp kraften ved å øse den forsiktig over i en annen bolle.
Tips: Frisk timian kan erstattes av tørket timian: 1 kvast frisk tilsvarer 1/2 ts tørket.