Fiskekraft

60 min
65 har lagret denne
Fiskekraft
Foto: Shutterstock
65 har lagret denne
8
porsjoner
  • 2 kg fiskebein
  • 1 purreløk
  • 200 g sellerirot
  • 2 gulrot
  • 1 fennikel
  • 2 løk
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts hvit pepper
  • 1 kvast timian
  • 1 kvast persille
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • vann
  • 0.5 ss salt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg fiskebein
  • 1 purreløk
  • 200 g sellerirot
  • 2 gulrot
  • 1 fennikel
  • 2 løk
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts hvit pepper
  • 1 kvast timian
  • 1 kvast persille
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • vann
  • 0.5 ss salt
Vask og rens fiskebeinene godt i rennende, kaldt vann.
Koker du kraften på fiskehoder, må du først fjerne øyner og gjeller.
Vask og skrell grønnsakene. Bruk kun det hvite av purren.
Skjær de i passelig store biter.
Ha fiskebein, grønnsaker, krydder og vin i en kjele. Fyll opp med vann. Kok opp og skum av.
Tilsett salt. La fiskekraften trekke i 30 minutt.
Skru av platen og la kraften stå til avkjøling en time.
Når fiskekraften får hvile en times tid, siger bunnfallet ned, og kraften blir klar og fin.
Sil opp kraften ved å øse den forsiktig over i en annen bolle.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og rens fiskebeinene godt i rennende, kaldt vann.
Koker du kraften på fiskehoder, må du først fjerne øyner og gjeller.
Vask og skrell grønnsakene. Bruk kun det hvite av purren.
Skjær de i passelig store biter.
Ha fiskebein, grønnsaker, krydder og vin i en kjele. Fyll opp med vann. Kok opp og skum av.
Tilsett salt. La fiskekraften trekke i 30 minutt.
Skru av platen og la kraften stå til avkjøling en time.
Når fiskekraften får hvile en times tid, siger bunnfallet ned, og kraften blir klar og fin.
Sil opp kraften ved å øse den forsiktig over i en annen bolle.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?