Fiskekraft
Det blir ikke god suppe uten en god og mild kraft. Kok store kraftgryter og frys ned i passelige porsjoner, så er det fort gjort å lage smakrike supper. Mengdeberegning i denne oppskriften er til suppe, skal kraften benyttes som saus, får du dobbelt så mange porsjoner.
Tips: Frisk timian kan erstattes av tørket timian: 1 kvast frisk tilsvarer 1/2 ts tørket.
Det blir ikke god suppe uten en god og mild kraft. Kok store kraftgryter og frys ned i passelige porsjoner, så er det fort gjort å lage smakrike supper. Mengdeberegning i denne oppskriften er til suppe, skal kraften benyttes som saus, får du dobbelt så mange porsjoner.
Tips: Frisk timian kan erstattes av tørket timian: 1 kvast frisk tilsvarer 1/2 ts tørket.
- 2 kg fiskebein
- 1 purreløk
- 200 g sellerirot
- 2 gulrot
- 1 fennikel
- 2 løk
- 1 laurbærblad
- 1 ts hvit pepper
- 1 kvast timian
- 1 kvast persille
- 2 dl hvitvin, tørr
- vann
- 0.5 ss salt
- 2 kg fiskebein
- 1 purreløk
- 200 g sellerirot
- 2 gulrot
- 1 fennikel
- 2 løk
- 1 laurbærblad
- 1 ts hvit pepper
- 1 kvast timian
- 1 kvast persille
- 2 dl hvitvin, tørr
- vann
- 0.5 ss salt
