Fiskekraft

1 h
Lagret av 60 brukere
Fiskekraft
Foto: Shutterstock
Lagret av 60 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 kg fiskebein
  • 1 purreløk
  • 200 g sellerirot
  • 2 gulrot
  • 1 fennikel
  • 2 løk
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts hvit pepper
  • 1 kvast timian
  • 1 kvast persille
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • vann
  • 0.5 ss salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 kg fiskebein
  • 1 purreløk
  • 200 g sellerirot
  • 2 gulrot
  • 1 fennikel
  • 2 løk
  • 1 laurbærblad
  • 1 ts hvit pepper
  • 1 kvast timian
  • 1 kvast persille
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • vann
  • 0.5 ss salt
Vask og rens fiskebeinene godt i rennende, kaldt vann.
Koker du kraften på fiskehoder, må du først fjerne øyner og gjeller.
Vask og skrell grønnsakene. Bruk kun det hvite av purren.
Skjær de i passelig store biter.
Ha fiskebein, grønnsaker, krydder og vin i en kjele. Fyll opp med vann. Kok opp og skum av.
Tilsett salt. La fiskekraften trekke i 30 minutt.
Skru av platen og la kraften stå til avkjøling en time.
Når fiskekraften får hvile en times tid, siger bunnfallet ned, og kraften blir klar og fin.
Sil opp kraften ved å øse den forsiktig over i en annen bolle.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og rens fiskebeinene godt i rennende, kaldt vann.
Koker du kraften på fiskehoder, må du først fjerne øyner og gjeller.
Vask og skrell grønnsakene. Bruk kun det hvite av purren.
Skjær de i passelig store biter.
Ha fiskebein, grønnsaker, krydder og vin i en kjele. Fyll opp med vann. Kok opp og skum av.
Tilsett salt. La fiskekraften trekke i 30 minutt.
Skru av platen og la kraften stå til avkjøling en time.
Når fiskekraften får hvile en times tid, siger bunnfallet ned, og kraften blir klar og fin.
Sil opp kraften ved å øse den forsiktig over i en annen bolle.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?