Hjemmelaget fiskepudding
1 h
Har du god tilgang på fisk er det gøy å lage litt hjemmelaget fiskemat. I tillegg inneholder hjemmelaget fiskefarse mye fisk og smaker veldig godt.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Thor Brødreskift
Lagret av 45 brukere
Har du god tilgang på fisk er det gøy å lage litt hjemmelaget fiskemat. I tillegg inneholder hjemmelaget fiskefarse mye fisk og smaker veldig godt.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Thor Brødreskift
Lagret av 45 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 1 kg hyse kolje
- 3 egg
- 2 ss potetmel
- salt og kvernet pepper
- muskatnøtt, malt
- fløte
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 kg hyse kolje
- 3 egg
- 2 ss potetmel
- salt og kvernet pepper
- muskatnøtt, malt
- fløte
Det er viktig at fiskefilet og melk/fløte er iskaldt. Ellers kan farsen sprekke når den kjøres i kjøkkenmaskinen.
Skjær fiskefiletene i mindre stykker
Ha gjerne i en isbit og to når du kjører farsen.
Start med å kjøre farsen litt og ha så i salt.
Ha i egg, spe med melk eller fløte.
Smak til med krydder.
Hell i en eller to former.
Stek i vannbad i ovn ved 200–225 grader til ferdig.
Tips: Server med kokte gulrøtter og hvit saus.
Den lager du ved å frese lett like deler smør og mel i en kasserolle og spe med melk.
Spe også eventuelt med fiskekraft eller kraften fra kokte grønnsaker.
La putre et kvarters tid, og smak så til med salt og pepper.

Bon appetit!
Det er viktig at fiskefilet og melk/fløte er iskaldt. Ellers kan farsen sprekke når den kjøres i kjøkkenmaskinen.
Skjær fiskefiletene i mindre stykker
Ha gjerne i en isbit og to når du kjører farsen.
Start med å kjøre farsen litt og ha så i salt.
Ha i egg, spe med melk eller fløte.
Smak til med krydder.
Hell i en eller to former.
Stek i vannbad i ovn ved 200–225 grader til ferdig.
Tips: Server med kokte gulrøtter og hvit saus.
Den lager du ved å frese lett like deler smør og mel i en kasserolle og spe med melk.
Spe også eventuelt med fiskekraft eller kraften fra kokte grønnsaker.
La putre et kvarters tid, og smak så til med salt og pepper.