Spekesild på rødbetsalat
Spekesild er sild som er konsert med salt, og har tradisjonelt vært mye brukt og mye eksportert. Nå tar vi gjerne frem spekesild til jul eller andre høytider.
Denne varianten med spekesild, egg og rødbetsalat på flatbrød gjør seg ekstra godt i festlig lag!
Server disse lekre munnfullene som de er, eller inkluder dem som en del av Lise Finckenhagens ultimate julelunsj.
Spekesild er sild som er konsert med salt, og har tradisjonelt vært mye brukt og mye eksportert. Nå tar vi gjerne frem spekesild til jul eller andre høytider.
Denne varianten med spekesild, egg og rødbetsalat på flatbrød gjør seg ekstra godt i festlig lag!
Server disse lekre munnfullene som de er, eller inkluder dem som en del av Lise Finckenhagens ultimate julelunsj.
Ingredienser
- 4 stk spekesild, filter
- 1 dl rødbeter, syltede i små terninger
- 2 dl lettrømme
- 0.5 ts timian, frisk, hakket
- 1 stk rødløk
- 2 stk egg, hardkokte
- flatbrød, eller rugbrød
- gressløk, til pynt
- salt
- pepper
Slik gjør du:
- 4 stk spekesild, filter
- 1 dl rødbeter, syltede i små terninger
- 2 dl lettrømme
- 0.5 ts timian, frisk, hakket
- 1 stk rødløk
- 2 stk egg, hardkokte
- flatbrød, eller rugbrød
- gressløk, til pynt
- salt
- pepper
