rask

Lun rakfisk med syrlig smørsaus

15 min
47 har lagret denne
Lun rakfisk med syrlig smørsaus
47 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g rakfisk, uten skinn og ben
  • 0.5 dl fløte
  • 150 g smør, usaltet
  • 2 ss sjalottløk, finhakket
  • 3 ss gressløk
  • 4 ss rødbeter, hakket eller strimlet
  • salt
  • pepper, kvernet
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g rakfisk, uten skinn og ben
  • 0.5 dl fløte
  • 150 g smør, usaltet
  • 2 ss sjalottløk, finhakket
  • 3 ss gressløk
  • 4 ss rødbeter, hakket eller strimlet
  • salt
  • pepper, kvernet
Varm ovnen til 210 grader. Ha sjalottløken i en liten kasserolle, tilsett fløten og kok opp. Visp inn 3-4 smørterninger. Når smøret har jevnet seg med fløten tilsetter du 3-4 smørterninger til mens du hele tiden visper. Fortsett slik til du har vispet inn alt smøret og sausen har fått en fyldig konsistens. Smak sausen til med salt og pepper og ha i gressløk.
Hold sausen varm, men pass på så den ikke koker da kan den skille seg. Skjær fisken i fire jevne stykker og legg dem på et smurt stekebrett el.l. Varm rakfisken et par minutter i ovnen og server med smørsaus og rødbet.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 210 grader. Ha sjalottløken i en liten kasserolle, tilsett fløten og kok opp. Visp inn 3-4 smørterninger. Når smøret har jevnet seg med fløten tilsetter du 3-4 smørterninger til mens du hele tiden visper. Fortsett slik til du har vispet inn alt smøret og sausen har fått en fyldig konsistens. Smak sausen til med salt og pepper og ha i gressløk.
Hold sausen varm, men pass på så den ikke koker da kan den skille seg. Skjær fisken i fire jevne stykker og legg dem på et smurt stekebrett el.l. Varm rakfisken et par minutter i ovnen og server med smørsaus og rødbet.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?