rask

Uerfilet med gulrotstappe

30 min

Uerfilet med gulrotstappe er hverdagsmat, men luksuriøst nok til at det mer enn holder til hvilket som helst festmåltid. Det som er gjort, er nok til at middagen fremstår litt annerledes – og smaken er nok også litt lettere og friskere.

Kilde: Adresseavisen

103 har lagret denne
Uerfilet med gulrotstappe
Foto: Terje Visnes

Uerfilet med gulrotstappe er hverdagsmat, men luksuriøst nok til at det mer enn holder til hvilket som helst festmåltid. Det som er gjort, er nok til at middagen fremstår litt annerledes – og smaken er nok også litt lettere og friskere.

Kilde: Adresseavisen

103 har lagret denne
4
porsjoner
  • 800 g uer, lettsaltet
  • 6 stykker gulrøtter
  • 2 ts sitronskall
  • 2 stykker poteter
  • stjerneanis
  • 3 ss smør
  • salt
  • kvernet pepper
  • 4 ss sitron
  • soyasaus
  • timian
Unngå at skjermen går i dvale
Sett steikeovnen på 160 grader.
Skrell gulrøtter og potet. Skjær i biter og kok til det er godt kokt. Ha revet sitronskall fra en kvart sitron og evt. litt stjerneanis i kokevannet.
Pensle fisken med olivenolje på kjøttsiden. Om du har fersk fisk, har du på litt salt også.
Del inn i serveringsstykker og legg midt i ovnen med skinnsiden opp.
Bak i ovnen i ca. 12–15 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken. Løft av skinnet.
Hell av vannet på gulrøttene, tilsett smør og mos.
Smak til med salt og kvernet pepper.
Smelt smør med litt raspet sitronskall. Tilsett litt soyasaus og hakket timian før servering.
Fordel gulrotstappen på porsjonstallerkener, legg uerfiletene oppå, hell smør over – og server!
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?