Til hovedinnhold

Uerfilet med gulrotstappe

30 min

Uerfilet med gulrotstappe er hverdagsmat, men luksuriøst nok til at det mer enn holder til hvilket som helst festmåltid. Det som er gjort, er nok til at middagen fremstår litt annerledes – og smaken er nok også litt lettere og friskere.

Kilde: Adresseavisen

Lagret av 87 brukere
Uerfilet med gulrotstappe
Foto: Terje Visnes

Uerfilet med gulrotstappe er hverdagsmat, men luksuriøst nok til at det mer enn holder til hvilket som helst festmåltid. Det som er gjort, er nok til at middagen fremstår litt annerledes – og smaken er nok også litt lettere og friskere.

Kilde: Adresseavisen

Lagret av 87 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g uer, lettsaltet
  • 6 stykker gulrøtter
  • 2 ts sitronskall
  • 2 stykker poteter
  • stjerneanis
  • 3 ss smør
  • salt
  • kvernet pepper
  • 4 ss sitron
  • soyasaus
  • timian

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g uer, lettsaltet
  • 6 stykker gulrøtter
  • 2 ts sitronskall
  • 2 stykker poteter
  • stjerneanis
  • 3 ss smør
  • salt
  • kvernet pepper
  • 4 ss sitron
  • soyasaus
  • timian
Sett steikeovnen på 160 grader.
Skrell gulrøtter og potet. Skjær i biter og kok til det er godt kokt. Ha revet sitronskall fra en kvart sitron og evt. litt stjerneanis i kokevannet.
Pensle fisken med olivenolje på kjøttsiden. Om du har fersk fisk, har du på litt salt også.
Del inn i serveringsstykker og legg midt i ovnen med skinnsiden opp.
Bak i ovnen i ca. 12–15 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken. Løft av skinnet.
Hell av vannet på gulrøttene, tilsett smør og mos.
Smak til med salt og kvernet pepper.
Smelt smør med litt raspet sitronskall. Tilsett litt soyasaus og hakket timian før servering.
Fordel gulrotstappen på porsjonstallerkener, legg uerfiletene oppå, hell smør over – og server!
woman cooking

Bon appetit!

Sett steikeovnen på 160 grader.
Skrell gulrøtter og potet. Skjær i biter og kok til det er godt kokt. Ha revet sitronskall fra en kvart sitron og evt. litt stjerneanis i kokevannet.
Pensle fisken med olivenolje på kjøttsiden. Om du har fersk fisk, har du på litt salt også.
Del inn i serveringsstykker og legg midt i ovnen med skinnsiden opp.
Bak i ovnen i ca. 12–15 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken. Løft av skinnet.
Hell av vannet på gulrøttene, tilsett smør og mos.
Smak til med salt og kvernet pepper.
Smelt smør med litt raspet sitronskall. Tilsett litt soyasaus og hakket timian før servering.
Fordel gulrotstappen på porsjonstallerkener, legg uerfiletene oppå, hell smør over – og server!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?