Til hovedinnhold

Steinbit i spekeskinke, med mandelpotetkrem, soyasaus og fritert purreløk

1 h

Smakfull steinbitfilet med fløyelsmyk potetkrem. Knasende godt, med fritert purreløk på toppen.

Lagret av 195 brukere
Steinbit i spekeskinke, med mandelpotetkrem, soyasaus og fritert purreløk

Smakfull steinbitfilet med fløyelsmyk potetkrem. Knasende godt, med fritert purreløk på toppen.

Lagret av 195 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 150 g steinbitfilet, per pers
  • 8 skive(r) spekeskinke, tynn
  • olivenolje
  • pepper
  • purreløk
  • sitron, saften

mandelpotetkrem

  • 250 g mandelpotet
  • 3 dl fløte
  • 3 dl melk
  • 75 g smør, usaltet
  • 1 ss crème fraîche
  • salt
  • pepper

soyasmør med valnøtter

  • 1 dl smør, klaret
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ss søt soyasaus
  • 2 ss soyasaus, salt
  • 2 ss valnøtter, hakkede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g steinbitfilet, per pers
  • 8 skive(r) spekeskinke, tynn
  • olivenolje
  • pepper
  • purreløk
  • sitron, saften

mandelpotetkrem

  • 250 g mandelpotet
  • 3 dl fløte
  • 3 dl melk
  • 75 g smør, usaltet
  • 1 ss crème fraîche
  • salt
  • pepper

soyasmør med valnøtter

  • 1 dl smør, klaret
  • 1 stk sjalottløk
  • 2 ss søt soyasaus
  • 2 ss soyasaus, salt
  • 2 ss valnøtter, hakkede
Skjær bort hinner fra steinbitfileten og del opp i serveringsstykker. Pakk fiskestykkene inn i tynn spekeskinke og fest skinken med tannpirkere. Legg stykkene i ovnsform og drypp over olivenolje og nykvernet pepper. Stek fisken i ca. 10-12 minutter på 190 grader i stekeovnen.
Skjær bort hinner fra steinbitfileten og del opp i serveringsstykker. Pakk fiskestykkene inn i tynn spekeskinke og fest skinken med tannpirkere. Legg stykkene i ovnsform og drypp over olivenolje og nykvernet pepper. Stek fisken i ca. 10-12 minutter på 190 grader i stekeovnen.
Skrell mandelpotetene, og kok disse møre i lettsaltet vann. Varm opp fløtemelken med smøret og bland i moste poteter. Pisk til du har en klumpefri glatt potetkrem. Rør inn crème fraîche og smak til med salt. Legg på lokk og hold potetkremen varm til servering. Ha ca. 1 dl klaret smør i en kjele, sammen med en finhakket sjalottløk. La dette koke noen minutter, til løken er mør. Tilsett soyasausene og valnøttene og rør inn saften av en halv sitron.
Skrell mandelpotetene, og kok disse møre i lettsaltet vann. Varm opp fløtemelken med smøret og bland i moste poteter. Pisk til du har en klumpefri glatt potetkrem. Rør inn crème fraîche og smak til med salt. Legg på lokk og hold potetkremen varm til servering. Ha ca. 1 dl klaret smør i en kjele, sammen med en finhakket sjalottløk. La dette koke noen minutter, til løken er mør. Tilsett soyasausene og valnøttene og rør inn saften av en halv sitron.
Finsnitt purreløken og fritér i olje. Ta opp purreløken når den blir sprø og brunfarget. Legg den på kjøkkenpapir for fettavrenning.
Finsnitt purreløken og fritér i olje. Ta opp purreløken når den blir sprø og brunfarget. Legg den på kjøkkenpapir for fettavrenning.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær bort hinner fra steinbitfileten og del opp i serveringsstykker. Pakk fiskestykkene inn i tynn spekeskinke og fest skinken med tannpirkere. Legg stykkene i ovnsform og drypp over olivenolje og nykvernet pepper. Stek fisken i ca. 10-12 minutter på 190 grader i stekeovnen.
Skjær bort hinner fra steinbitfileten og del opp i serveringsstykker. Pakk fiskestykkene inn i tynn spekeskinke og fest skinken med tannpirkere. Legg stykkene i ovnsform og drypp over olivenolje og nykvernet pepper. Stek fisken i ca. 10-12 minutter på 190 grader i stekeovnen.
Skrell mandelpotetene, og kok disse møre i lettsaltet vann. Varm opp fløtemelken med smøret og bland i moste poteter. Pisk til du har en klumpefri glatt potetkrem. Rør inn crème fraîche og smak til med salt. Legg på lokk og hold potetkremen varm til servering. Ha ca. 1 dl klaret smør i en kjele, sammen med en finhakket sjalottløk. La dette koke noen minutter, til løken er mør. Tilsett soyasausene og valnøttene og rør inn saften av en halv sitron.
Skrell mandelpotetene, og kok disse møre i lettsaltet vann. Varm opp fløtemelken med smøret og bland i moste poteter. Pisk til du har en klumpefri glatt potetkrem. Rør inn crème fraîche og smak til med salt. Legg på lokk og hold potetkremen varm til servering. Ha ca. 1 dl klaret smør i en kjele, sammen med en finhakket sjalottløk. La dette koke noen minutter, til løken er mør. Tilsett soyasausene og valnøttene og rør inn saften av en halv sitron.
Finsnitt purreløken og fritér i olje. Ta opp purreløken når den blir sprø og brunfarget. Legg den på kjøkkenpapir for fettavrenning.
Finsnitt purreløken og fritér i olje. Ta opp purreløken når den blir sprø og brunfarget. Legg den på kjøkkenpapir for fettavrenning.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?