rask

Steinbitfilet med grønne epler og myntesaus

30 min
18 har lagret denne
Steinbitfilet med grønne epler og myntesaus på hvit tallerken
18 har lagret denne
8
porsjoner
  • 800 g steinbitfilet
  • 2 dl soyasaus
  • 1 dl olivenolje
  • 0.15 dl sitronsaft, presset
  • 1 eple, grønt
  • 2 ss ingefær
  • 3 sjalottløk
  • 100 g smør
  • peppermynte, frisk
Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g steinbitfilet
  • 2 dl soyasaus
  • 1 dl olivenolje
  • 0.15 dl sitronsaft, presset
  • 1 eple, grønt
  • 2 ss ingefær
  • 3 sjalottløk
  • 100 g smør
  • peppermynte, frisk
Skjær fisken i mindre, ”munnstore” biter, og stek i olje i stekepanne.
Visp sammen soyasaus og olivenolje. Tilsett ingefær og sitronsaft, og smak til med litt mer soya eller olje til sausen får den smaken du ønsker.
Lag myntesausen ved å finkutte sjalottløk og la koke inn med en skvett hvitvin, ha i smør og finhakket peppermynte.
Skjør eplet i små biter. Legg fiskestykkene på en tallerken, ha halvparten av eplebitene oppå fiskestykkene og den andre halvparten i soya- og olivenoljesausen.
Server med myntesaus og en skål med soya- og olivenoljesaus for dipping.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær fisken i mindre, ”munnstore” biter, og stek i olje i stekepanne.
Visp sammen soyasaus og olivenolje. Tilsett ingefær og sitronsaft, og smak til med litt mer soya eller olje til sausen får den smaken du ønsker.
Lag myntesausen ved å finkutte sjalottløk og la koke inn med en skvett hvitvin, ha i smør og finhakket peppermynte.
Skjør eplet i små biter. Legg fiskestykkene på en tallerken, ha halvparten av eplebitene oppå fiskestykkene og den andre halvparten i soya- og olivenoljesausen.
Server med myntesaus og en skål med soya- og olivenoljesaus for dipping.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?