Sei med asiatisk vri

60 min

Sliter du med å få barna til å spise fisk, bør du prøve vår sei med asiatisk vri. Dette er en fiskemiddag med masse god smak!. Det er nemlig ofte litt enklere å få barna til å spise hvis fisken er tilberedt på en enkel og litt annerledes måte. Doble oppskriften hvis dette skal serveres som hovedrett.
Kilde: Aftenposten

97 har lagret denne
Sei med asiatisk vri
Foto: Signe Dons

Sliter du med å få barna til å spise fisk, bør du prøve vår sei med asiatisk vri. Dette er en fiskemiddag med masse god smak!. Det er nemlig ofte litt enklere å få barna til å spise hvis fisken er tilberedt på en enkel og litt annerledes måte. Doble oppskriften hvis dette skal serveres som hovedrett.
Kilde: Aftenposten

97 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g seifilet
  • 3 stk vårløk
  • 15 stk sukkererter
  • 2 ts ingefær
  • 0.5 stk rød chili
  • 0.5 stk sitrongress
  • 2 ss chilisaus, søt
  • 2 ss søt soyasaus, kecap manis
  • 1 ss sukker
  • 4 ss cashewnøtter
  • 1 ss fiskesaus, asiatisk
  • 2 ss limesaft
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g seifilet
  • 3 stk vårløk
  • 15 stk sukkererter
  • 2 ts ingefær
  • 0.5 stk rød chili
  • 0.5 stk sitrongress
  • 2 ss chilisaus, søt
  • 2 ss søt soyasaus, kecap manis
  • 1 ss sukker
  • 4 ss cashewnøtter
  • 1 ss fiskesaus, asiatisk
  • 2 ss limesaft
Del fisken i fire stykker.
Hakk vårløk og sukkererter.
Skrell og finriv ingefær.
Skjær chili i tynne skiver.
Bruk nederste del av sitrongresset og finhakk det.
Ha chilisaus og kecap manis i en pose. Legg i fisken og la det marineres en time.
Strø sukker på fiskebitene og stek dem på to sider slik at de får en karamellisert overflate. De skal ikke være gjennomstekte.
Bland og fordel alt det andre, unntatt limesaft, i formene.
Legg på fisken og stek på 220 grader i rundt seks minutter.
Drypp over limesaft før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Del fisken i fire stykker.
Hakk vårløk og sukkererter.
Skrell og finriv ingefær.
Skjær chili i tynne skiver.
Bruk nederste del av sitrongresset og finhakk det.
Ha chilisaus og kecap manis i en pose. Legg i fisken og la det marineres en time.
Strø sukker på fiskebitene og stek dem på to sider slik at de får en karamellisert overflate. De skal ikke være gjennomstekte.
Bland og fordel alt det andre, unntatt limesaft, i formene.
Legg på fisken og stek på 220 grader i rundt seks minutter.
Drypp over limesaft før servering.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?