rask

Panert flyndre med brunet smør og asparges

30 min

Sprø og panert fisk er enklere enn du tror å lage selv. Sammen med kaperssmør, et dryss persille og asparges blir resultatet nydelig, hjemmelaget fiskemiddag med gode smaker.

173 har lagret denne
Panert flyndre med brunet smør og asparges

Sprø og panert fisk er enklere enn du tror å lage selv. Sammen med kaperssmør, et dryss persille og asparges blir resultatet nydelig, hjemmelaget fiskemiddag med gode smaker.

173 har lagret denne

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g rødspette, eller smørtunge. filet
  • 3 ss hvetemel
  • 2 stk egg, sammenpisket
  • 0.75 stk baguett, halvstekt
  • 1 bunt asparges, grønne
  • 100 g smør
  • 2 ss kapers
  • 2 stk sjalottløk, skåret i tynne strimler
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 1 stk sitron
  • salt
  • kvernet pepper
  • smør, eller olje til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g rødspette, eller smørtunge. filet
  • 3 ss hvetemel
  • 2 stk egg, sammenpisket
  • 0.75 stk baguett, halvstekt
  • 1 bunt asparges, grønne
  • 100 g smør
  • 2 ss kapers
  • 2 stk sjalottløk, skåret i tynne strimler
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 1 stk sitron
  • salt
  • kvernet pepper
  • smør, eller olje til steking
Kjør bagetten i en hurtigmikser til fine smuler. Krydre flyndrefiletene med salt og pepper og dryss dem lett med mel. Vend filetene først i egg og så i brødsmuler.
Skjær vekk de nederste 3-4 cm på aspargesen.
Bruk en stor stekepanne og stek fisken gyllen og sprø på begge sider over middels høy varme i en blanding av smør og olje.
Varm en annen panne med litt olje og stek aspargesen knapt mør, det tar ca. 2 minutter. Løft ut aspargesen så lenge og ha smøret over i pannen. Tilsett sjalottløken når smøret begynner å bli gyllent. Skru ned varmen og tilsett kapers når løken har begynt å mykne. Ha til slutt i hakket persille og press over litt sitronsaft.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør bagetten i en hurtigmikser til fine smuler. Krydre flyndrefiletene med salt og pepper og dryss dem lett med mel. Vend filetene først i egg og så i brødsmuler.
Skjær vekk de nederste 3-4 cm på aspargesen.
Bruk en stor stekepanne og stek fisken gyllen og sprø på begge sider over middels høy varme i en blanding av smør og olje.
Varm en annen panne med litt olje og stek aspargesen knapt mør, det tar ca. 2 minutter. Løft ut aspargesen så lenge og ha smøret over i pannen. Tilsett sjalottløken når smøret begynner å bli gyllent. Skru ned varmen og tilsett kapers når løken har begynt å mykne. Ha til slutt i hakket persille og press over litt sitronsaft.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?