rask

Panert flyndre med brunet smør og asparges

30 min
Lagret av 168 brukere
Panert flyndre med brunet smør og asparges
Lagret av 168 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g rødspette, eller smørtunge. filet
  • 3 ss hvetemel
  • 2 stk egg, sammenpisket
  • 0.75 stk baguett, halvstekt
  • 1 bunt asparges, grønne
  • 100 g smør
  • 2 ss kapers
  • 2 stk sjalottløk, skåret i tynne strimler
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 1 stk sitron
  • salt
  • kvernet pepper
  • smør, eller olje til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g rødspette, eller smørtunge. filet
  • 3 ss hvetemel
  • 2 stk egg, sammenpisket
  • 0.75 stk baguett, halvstekt
  • 1 bunt asparges, grønne
  • 100 g smør
  • 2 ss kapers
  • 2 stk sjalottløk, skåret i tynne strimler
  • 0.5 dl persille, hakket
  • 1 stk sitron
  • salt
  • kvernet pepper
  • smør, eller olje til steking
Kjør bagetten i en hurtigmikser til fine smuler. Krydre flyndrefiletene med salt og pepper og dryss dem lett med mel. Vend filetene først i egg og så i brødsmuler.
Skjær vekk de nederste 3-4 cm på aspargesen.
Bruk en stor stekepanne og stek fisken gyllen og sprø på begge sider over middels høy varme i en blanding av smør og olje.
Varm en annen panne med litt olje og stek aspargesen knapt mør, det tar ca. 2 minutter. Løft ut aspargesen så lenge og ha smøret over i pannen. Tilsett sjalottløken når smøret begynner å bli gyllent. Skru ned varmen og tilsett kapers når løken har begynt å mykne. Ha til slutt i hakket persille og press over litt sitronsaft.
woman cooking

Bon appetit!

Kjør bagetten i en hurtigmikser til fine smuler. Krydre flyndrefiletene med salt og pepper og dryss dem lett med mel. Vend filetene først i egg og så i brødsmuler.
Skjær vekk de nederste 3-4 cm på aspargesen.
Bruk en stor stekepanne og stek fisken gyllen og sprø på begge sider over middels høy varme i en blanding av smør og olje.
Varm en annen panne med litt olje og stek aspargesen knapt mør, det tar ca. 2 minutter. Løft ut aspargesen så lenge og ha smøret over i pannen. Tilsett sjalottløken når smøret begynner å bli gyllent. Skru ned varmen og tilsett kapers når løken har begynt å mykne. Ha til slutt i hakket persille og press over litt sitronsaft.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?