Til hovedinnhold

Stekt sild

45 min

Stekt sild og poteter er tradisjonsrik og solid norsk hverdagskost som nok vekker nostalgien i mange.

Her er både fisken og potetene stekt i pannen med smør. I tillegg har retten fått en moderne vri med ingefærsyltet løk som tilbehør.

Lagret av 34 brukere
Stekt sild med poteter og ingefærsyltet løk

Stekt sild og poteter er tradisjonsrik og solid norsk hverdagskost som nok vekker nostalgien i mange.

Her er både fisken og potetene stekt i pannen med smør. I tillegg har retten fått en moderne vri med ingefærsyltet løk som tilbehør.

Lagret av 34 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1.5 dl vann
  • 0.5 dl eddik 7%, eller rødvinseddik
  • 100 g sukker
  • 0.5 ss ingefær, revet frisk ingefær
  • 2 stk rødløk
  • 2 stk poteter, mellomstore kokte
  • smør, til steking
  • 600 g sild, fileter med flest mulig bein fjernet
  • 50 g rugmel, fint rugmel
  • salt
  • pepper
  • dill, til pynt (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1.5 dl vann
  • 0.5 dl eddik 7%, eller rødvinseddik
  • 100 g sukker
  • 0.5 ss ingefær, revet frisk ingefær
  • 2 stk rødløk
  • 2 stk poteter, mellomstore kokte
  • smør, til steking
  • 600 g sild, fileter med flest mulig bein fjernet
  • 50 g rugmel, fint rugmel
  • salt
  • pepper
  • dill, til pynt (kan sløyfes)
Begynn med løken. Kok opp vann, eddik og sukker, la det småkoke til sukkeret har løst seg opp. Tilsett revet ingefær.
Rens løken og skjær den i tynne skiver. Legg løkskivene over i den varme laken og trekk kasserollen til side. La løkskivene ligge og avkjøle seg i laken. Ved servering er det fint å la løken få renne av seg på kjøkkenpapir.
Skjær potetene i jevne biter og stek dem i smør.
Krydre fisken med salt og pepper. Vend filetene i rugmel, klapp av overflødig mel, det skal kun være et tynt lag på fileten.
Varm en stor stekepanne, tilsett godt med smør og legg i sildefiletene med skinnsiden ned. Når skinnsiden har blitt sprø og vakker gyllen, snur du filetene og lar den andre siden få et raskt møte med pannen.
Server den sprøstekte silden med stekte poteter og syltet løk. Pynt med frisk dill og drypp gjerne litt av smøret fra pannen over fisken.
woman cooking

Bon appetit!

Begynn med løken. Kok opp vann, eddik og sukker, la det småkoke til sukkeret har løst seg opp. Tilsett revet ingefær.
Rens løken og skjær den i tynne skiver. Legg løkskivene over i den varme laken og trekk kasserollen til side. La løkskivene ligge og avkjøle seg i laken. Ved servering er det fint å la løken få renne av seg på kjøkkenpapir.
Skjær potetene i jevne biter og stek dem i smør.
Krydre fisken med salt og pepper. Vend filetene i rugmel, klapp av overflødig mel, det skal kun være et tynt lag på fileten.
Varm en stor stekepanne, tilsett godt med smør og legg i sildefiletene med skinnsiden ned. Når skinnsiden har blitt sprø og vakker gyllen, snur du filetene og lar den andre siden få et raskt møte med pannen.
Server den sprøstekte silden med stekte poteter og syltet løk. Pynt med frisk dill og drypp gjerne litt av smøret fra pannen over fisken.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?