Begynn med løken. Kok opp vann, eddik og sukker, la det småkoke til sukkeret har løst seg opp. Tilsett revet ingefær.
Rens løken og skjær den i tynne skiver. Legg løkskivene over i den varme laken og trekk kasserollen til side. La løkskivene ligge og avkjøle seg i laken. Ved servering er det fint å la løken få renne av seg på kjøkkenpapir.
Skjær potetene i jevne biter og stek dem i smør.
Krydre fisken med salt og pepper. Vend filetene i rugmel, klapp av overflødig mel, det skal kun være et tynt lag på fileten.
Varm en stor stekepanne, tilsett godt med smør og legg i sildefiletene med skinnsiden ned. Når skinnsiden har blitt sprø og vakker gyllen, snur du filetene og lar den andre siden få et raskt møte med pannen.
Server den sprøstekte silden med stekte poteter og syltet løk. Pynt med frisk dill og drypp gjerne litt av smøret fra pannen over fisken.
Bon appetit!
Begynn med løken. Kok opp vann, eddik og sukker, la det småkoke til sukkeret har løst seg opp. Tilsett revet ingefær.
Rens løken og skjær den i tynne skiver. Legg løkskivene over i den varme laken og trekk kasserollen til side. La løkskivene ligge og avkjøle seg i laken. Ved servering er det fint å la løken få renne av seg på kjøkkenpapir.
Skjær potetene i jevne biter og stek dem i smør.
Krydre fisken med salt og pepper. Vend filetene i rugmel, klapp av overflødig mel, det skal kun være et tynt lag på fileten.
Varm en stor stekepanne, tilsett godt med smør og legg i sildefiletene med skinnsiden ned. Når skinnsiden har blitt sprø og vakker gyllen, snur du filetene og lar den andre siden få et raskt møte med pannen.
Server den sprøstekte silden med stekte poteter og syltet løk. Pynt med frisk dill og drypp gjerne litt av smøret fra pannen over fisken.