Til hovedinnhold

Ishavsrøye med appelsinkokte gulrøtter

30 min

Ishavsrøye med appelsinkokte gulrøtter smaker perfekt enten det er sommer eller vinter. Både fisk, urter og nøtter kan varieres etter ønske. Grill- eller steketiden vil variere med tykkelsen på fileten.

Lagret av 89 brukere
Ishavsrøye med appelsinkokte gulrøtter

Ishavsrøye med appelsinkokte gulrøtter smaker perfekt enten det er sommer eller vinter. Både fisk, urter og nøtter kan varieres etter ønske. Grill- eller steketiden vil variere med tykkelsen på fileten.

Lagret av 89 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stykker ishavsrøye, fileter, evt. fjellørret
  • 400 g gulrot, gjerne forskjellige farger
  • 5 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 1 ss smør, mykt
  • 50 g loff, eller annet lyst brød
  • 1 bunt bladpersille, eller basilikum
  • 1 ss sitronskall, revet
  • 1 ss sitronsaft
  • 30 g pinjekjerner, grovhakkede
  • olivenolje, smør
  • salt
  • pepper, kvernet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker ishavsrøye, fileter, evt. fjellørret
  • 400 g gulrot, gjerne forskjellige farger
  • 5 dl appelsinjuice, ferskpresset
  • 1 ss smør, mykt
  • 50 g loff, eller annet lyst brød
  • 1 bunt bladpersille, eller basilikum
  • 1 ss sitronskall, revet
  • 1 ss sitronsaft
  • 30 g pinjekjerner, grovhakkede
  • olivenolje, smør
  • salt
  • pepper, kvernet
Skrell gulrøttene og del dem i jevne staver. Kok gulrøttene knapt møre i appelsinjuicen. Løft ut gulrøttene og kok saften inn til ca 2 dl.
Smak til med salt og pepper og visp inn 1-2 ss smør. Legg gulrøttene tilbake i sausen.
Kjør brød og persilleblader til fine smuler i en hurtigmikser. Bland smulene med smør, sitronskall, sitronsaft og pinjekjerner.
Legg filetene med skinnsiden ned på et smurt stekebrett. Krydre med smalt og pepper og dryss over et jevnt lag med smuler. Drypp til slutt over noen dråper olivenolje og bak fisken under grill i ovn i ca 5 minutter.
Serveres med appelsinkokte gulrøtter og en enkel grønn salat eller potetsalat.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell gulrøttene og del dem i jevne staver. Kok gulrøttene knapt møre i appelsinjuicen. Løft ut gulrøttene og kok saften inn til ca 2 dl.
Smak til med salt og pepper og visp inn 1-2 ss smør. Legg gulrøttene tilbake i sausen.
Kjør brød og persilleblader til fine smuler i en hurtigmikser. Bland smulene med smør, sitronskall, sitronsaft og pinjekjerner.
Legg filetene med skinnsiden ned på et smurt stekebrett. Krydre med smalt og pepper og dryss over et jevnt lag med smuler. Drypp til slutt over noen dråper olivenolje og bak fisken under grill i ovn i ca 5 minutter.
Serveres med appelsinkokte gulrøtter og en enkel grønn salat eller potetsalat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?