Piggvar med reker, kantareller, fine grønnsaker og rekeskum
Piggvaren er noe av det beste havet har å by på. Får du ikke tak i piggvar, kan du erstatte den med slettvar eller kveite. Piggvar tilberedt med reker, kantareller, deilige grønnsaker og rekeskum blir et ordentlig kongelig måltid, men det trenger imidlertid ikke å koste deg dyrt. Rekeskummet er laget på rekeskallet, og kantarellene kan man plukke selv, helt gratis, når de er i sesong.
Piggvaren er noe av det beste havet har å by på. Får du ikke tak i piggvar, kan du erstatte den med slettvar eller kveite. Piggvar tilberedt med reker, kantareller, deilige grønnsaker og rekeskum blir et ordentlig kongelig måltid, men det trenger imidlertid ikke å koste deg dyrt. Rekeskummet er laget på rekeskallet, og kantarellene kan man plukke selv, helt gratis, når de er i sesong.
- 750 g piggvar
- 75 g reddik
- 25 g vårløk
- 100 g sukkererter
- 100 g blomkål
- 100 g brokkoli
- 200 g kantarell, rensede
- 200 g reker, rensede
- 1 bunt dill, eller gressløk
- smør, til steking
- olje, til steking
Rekeskum
- 1.5 l reker, skall
- 2 ss olivenolje
- 4 fedd hvitløk, grovhakket
- 1 stk løk, hakket
- 2 stykker tomat, grovhakket
- 1 ts tomatpuré
- 2 stilk persille, kan sløyfes
- 8 dl vann
- 2 ss smør, usaltet
- 1.5 dl matfløte
- salt
- pepper, kvernet
- 750 g piggvar
- 75 g reddik
- 25 g vårløk
- 100 g sukkererter
- 100 g blomkål
- 100 g brokkoli
- 200 g kantarell, rensede
- 200 g reker, rensede
- 1 bunt dill, eller gressløk
- smør, til steking
- olje, til steking
Rekeskum
- 1.5 l reker, skall
- 2 ss olivenolje
- 4 fedd hvitløk, grovhakket
- 1 stk løk, hakket
- 2 stykker tomat, grovhakket
- 1 ts tomatpuré
- 2 stilk persille, kan sløyfes
- 8 dl vann
- 2 ss smør, usaltet
- 1.5 dl matfløte
- salt
- pepper, kvernet
