rask

Grillet hvalbiff med potetsalat

30 min

Hvalbiff er et sunt alternativ på grillen. Komplementer den møre hvalbiffsmaken med hjemmelaget potetsalat og en enkel salat.

Oppskrift av ernæringsekspert Lise von Krogh fra Bramat.no.

80 har lagret denne
Grillet hvalbiff med potetsalat

Hvalbiff er et sunt alternativ på grillen. Komplementer den møre hvalbiffsmaken med hjemmelaget potetsalat og en enkel salat.

Oppskrift av ernæringsekspert Lise von Krogh fra Bramat.no.

80 har lagret denne
4
porsjoner
  • 600 g hval, cirka 150-200 gr biff per person
  • 1 bunt asparges

Dressingmarinade

  • 0.5 dl olivenolje
  • 0.25 stk sitron, presset juice
  • 2 ss timian, fersk og finhakket
  • salt
  • pepper

Potetsalat

  • 500 g mandelpotet, eller nypoteter
  • 1 boks lettrømme
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss timian

Enkel salat

  • 1 pose ruccolasalat
  • 10 stykker reddik, skivet
  • 2 stykker vårløk, grovhakket

Salatdressing

  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • honning, etter smak
Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g hval, cirka 150-200 gr biff per person
  • 1 bunt asparges

Dressingmarinade

  • 0.5 dl olivenolje
  • 0.25 stk sitron, presset juice
  • 2 ss timian, fersk og finhakket
  • salt
  • pepper

Potetsalat

  • 500 g mandelpotet, eller nypoteter
  • 1 boks lettrømme
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss timian

Enkel salat

  • 1 pose ruccolasalat
  • 10 stykker reddik, skivet
  • 2 stykker vårløk, grovhakket

Salatdressing

  • 1 ts dijonsennep
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss hvitvinseddik
  • honning, etter smak
Pisk sammen ingrediensene til dressingmarinaden med gaffel og hell over hvalbiffen et par timer før grilling. La biffen godgjøre seg i marinade et par timer.
Grill hvalbiffen i 2-3 minutter på hver side. La midten være rød – da blir biffen mørest. Gjennomstekt hvalbiff blir seigt.
Skjær bort den harde enden og grill aspargesen jevnt, direkte på rillene. Legg over på tallerken og ha på en smørklatt over sammen med litt sitronjuice. Krydre med salt og pepper.
Kok potetene til de er møre. Mandelpoteten skal kun koke i 10-15 minutter. La potetene dampe av seg og la dem kjølne litt. Det er ikke nødvendig å skrelle potetene, kun dele dem i mindre biter.
Hvitløk og urter røres inn i rømmen og blandes med potetene.
Kutt opp reddiker og vårløk og bland sammen med ruccolasalat i en bolle. Bruk gjerne fioler til pynt.
Bland sammen ingredienser til salatdressing. Pisk dressingen med gaffel og hell over salaten.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk sammen ingrediensene til dressingmarinaden med gaffel og hell over hvalbiffen et par timer før grilling. La biffen godgjøre seg i marinade et par timer.
Grill hvalbiffen i 2-3 minutter på hver side. La midten være rød – da blir biffen mørest. Gjennomstekt hvalbiff blir seigt.
Skjær bort den harde enden og grill aspargesen jevnt, direkte på rillene. Legg over på tallerken og ha på en smørklatt over sammen med litt sitronjuice. Krydre med salt og pepper.
Kok potetene til de er møre. Mandelpoteten skal kun koke i 10-15 minutter. La potetene dampe av seg og la dem kjølne litt. Det er ikke nødvendig å skrelle potetene, kun dele dem i mindre biter.
Hvitløk og urter røres inn i rømmen og blandes med potetene.
Kutt opp reddiker og vårløk og bland sammen med ruccolasalat i en bolle. Bruk gjerne fioler til pynt.
Bland sammen ingredienser til salatdressing. Pisk dressingen med gaffel og hell over salaten.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?