Shakshuka
Er du klar for en litt heit start på dagen kan du prøve deg på en klassisk shakshuka, en spicy eggepanne med røtter fra Midtøsten og det nordafrikanske kjøkken. Løk, hvitløk, paprika, chili, spisskummen og tomater kokes sammen til en tykk saus, på grensen til kompott, før eggene knekkes i og «posjeres» til plommen er akkurat så fast eller rennende som du selv ønsker. Hakket persille, litt mynte, smuldret fetaost og noen dråper chilisaus oppå der igjen - setter fart på så vel smaksløkene som selve frokosten.
Tips: Denne nydelige eggeretten kan like gjerne serveres til lunsj som til frokost, middag eller kvelds. Serveres gjerne med varme pitabrød, hummus og litt ekstra chilisaus.
Fersk rød chili kan erstattes med en god klype knust tørket chili eller 1-2 ts harissa.
Er du klar for en litt heit start på dagen kan du prøve deg på en klassisk shakshuka, en spicy eggepanne med røtter fra Midtøsten og det nordafrikanske kjøkken. Løk, hvitløk, paprika, chili, spisskummen og tomater kokes sammen til en tykk saus, på grensen til kompott, før eggene knekkes i og «posjeres» til plommen er akkurat så fast eller rennende som du selv ønsker. Hakket persille, litt mynte, smuldret fetaost og noen dråper chilisaus oppå der igjen - setter fart på så vel smaksløkene som selve frokosten.
Tips: Denne nydelige eggeretten kan like gjerne serveres til lunsj som til frokost, middag eller kvelds. Serveres gjerne med varme pitabrød, hummus og litt ekstra chilisaus.
Fersk rød chili kan erstattes med en god klype knust tørket chili eller 1-2 ts harissa.
Ingredienser
- 1 stk løk, stor
- 1 stk rød paprika, stor
- 3 stk hvitløksfedd
- 1 ts spisskummen, knust
- 2 ts paprikapulver
- 3 stk tomater, modne
- 1 boks hermetiske tomater, finhakkede, cirka 400 g
- 5 stk egg, modne
- olivenolje
- sukker
- salt og kvernet pepper
- 1 stk rød chili
Topping (kan sløyfes)
- fetaost
- friske urter, hakkede, som persille/koriander/mynte
Slik gjør du:
- 1 stk løk, stor
- 1 stk rød paprika, stor
- 3 stk hvitløksfedd
- 1 ts spisskummen, knust
- 2 ts paprikapulver
- 3 stk tomater, modne
- 1 boks hermetiske tomater, finhakkede, cirka 400 g
- 5 stk egg, modne
- olivenolje
- sukker
- salt og kvernet pepper
- 1 stk rød chili
Topping (kan sløyfes)
- fetaost
- friske urter, hakkede, som persille/koriander/mynte
