rask
vegetar

«Egg Bhurji»: Krydret eggerøre og mangolassi

20 min

En indiskinspirert eggerøre med mangolassi - en forfriskende, indisk yoghurtdrikk. 

266 har lagret denne
Egg Bhurji servert med mangolassi

En indiskinspirert eggerøre med mangolassi - en forfriskende, indisk yoghurtdrikk. 

266 har lagret denne
2
porsjoner
  • 4 stk egg
  • 1 ts ingefær, frisk, revet
  • 1 stk grønn chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 stk rødløk
  • 2 stk tomater
  • 0.25 ts gurkemeie
  • 1 klype garam masala
  • 4 ss koriander, frisk, hakket
  • salt og kvernet pepper
  • olje, nøytral, til steking (eller smør)
  • brød, eller pappadum eller roti, til servering

mangolassi

  • 1 stk mango, moden
  • 2 dl yoghurt naturell, eller kefir/kulturmelk
  • 1 dl appelsinjuice, eller vann
  • 1 ss sukker
  • 1 klype kardemomme
Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk egg
  • 1 ts ingefær, frisk, revet
  • 1 stk grønn chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 stk rødløk
  • 2 stk tomater
  • 0.25 ts gurkemeie
  • 1 klype garam masala
  • 4 ss koriander, frisk, hakket
  • salt og kvernet pepper
  • olje, nøytral, til steking (eller smør)
  • brød, eller pappadum eller roti, til servering

mangolassi

  • 1 stk mango, moden
  • 2 dl yoghurt naturell, eller kefir/kulturmelk
  • 1 dl appelsinjuice, eller vann
  • 1 ss sukker
  • 1 klype kardemomme
Visp eggene «luftige» sammen med en klype salt og pepper. Finsnitt chilien (fjern frøene) og finhakk hvitløk og rødløk. Skjær tomatene i små biter (fjern det meste av den bløte kjernen).
Varm litt olje eller smør i en stekepanne og fres ingefær, hvitløk, rødløk under omrøring over middels varme. Tilsett gurkemeie og garam masala og la det frese videre til løken blir myk - uten at den får noe særlig farge. Ha i tomatene og bland alt godt sammen. Hell i eggene, dryss over koriander, og stek over middels varme under omrøring til eggene akkurat har «satt seg». Hell alt over på en tallerken, eller server eggerøren rett fra pannen med litt godt brød og mangolassi.
Rens mangoen for skall og stein. Ha mangokjøttet i en blender og tilsett resten av ingrediensene.
Kjør til mangodrikken er jevn, glatt og tykkflytende. Serveres straks!
woman cooking

Bon appetit!

Visp eggene «luftige» sammen med en klype salt og pepper. Finsnitt chilien (fjern frøene) og finhakk hvitløk og rødløk. Skjær tomatene i små biter (fjern det meste av den bløte kjernen).
Varm litt olje eller smør i en stekepanne og fres ingefær, hvitløk, rødløk under omrøring over middels varme. Tilsett gurkemeie og garam masala og la det frese videre til løken blir myk - uten at den får noe særlig farge. Ha i tomatene og bland alt godt sammen. Hell i eggene, dryss over koriander, og stek over middels varme under omrøring til eggene akkurat har «satt seg». Hell alt over på en tallerken, eller server eggerøren rett fra pannen med litt godt brød og mangolassi.
Rens mangoen for skall og stein. Ha mangokjøttet i en blender og tilsett resten av ingrediensene.
Kjør til mangodrikken er jevn, glatt og tykkflytende. Serveres straks!

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?