Til hovedinnhold

Ovnsbakt pytt i panne med avokado og egg

45 min

Pytt i panne er alltid en slager. Her har hele pannen tatt et steg videre - inn i ovnen - med både tomatsaus og bakte egg. 
Tips: Serveres med godt brød eller nachochips som ekstra tilbehør.

Lagret av 1962 brukere
Ovnsbakt pytt i panne
Foto: Sara Johannessen Meek

Pytt i panne er alltid en slager. Her har hele pannen tatt et steg videre - inn i ovnen - med både tomatsaus og bakte egg. 
Tips: Serveres med godt brød eller nachochips som ekstra tilbehør.

Lagret av 1962 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 200 g poteter, kokte
  • 150 g pølse, krydret, gjerne rå
  • 1 stk løk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 boks tomater, hakkede
  • sukker
  • salt
  • 3 stk egg
  • 1 stk avokado
  • rød chili, hakket og/eller sterk chilisaus
  • koriander, eller persille
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g poteter, kokte
  • 150 g pølse, krydret, gjerne rå
  • 1 stk løk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 fedd hvitløk
  • 0.5 stk rød chili
  • 1 boks tomater, hakkede
  • sukker
  • salt
  • 3 stk egg
  • 1 stk avokado
  • rød chili, hakket og/eller sterk chilisaus
  • koriander, eller persille
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje
Skjær poteter, pølse, løk og paprika i terninger. Finsnitt hvitløk og chilien.
Varm en stor stekepanne med en god klunk olje. Ha i potetene og stek til potetene får litt farge. Tilsett pølse, løk, paprika, hvitløk og chili. Fres alt over middels varme til løken blir myk og lett gyllen, cirka 8 minutter. Rør med jevne mellomrom.
Tilsett tomatene, en god klype sukker og salt. La det hele putre i cirka 10 minutter til sausen er tykk som kompott, rør jevnlig.
Varm ovnen til 210 grader. Ha grønnsaksblandingen over i en passende ildfast form eller panne. Lag noen fordypninger til eggene og knekk i eggene. Bak formen i cirka 8 minutter, eller til egget har «satt» seg.
Topp med litt ekstra chili eller chilisaus og dryss over hakkede urter. Server avokadoen ved siden av eller legg den i skiver på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær poteter, pølse, løk og paprika i terninger. Finsnitt hvitløk og chilien.
Varm en stor stekepanne med en god klunk olje. Ha i potetene og stek til potetene får litt farge. Tilsett pølse, løk, paprika, hvitløk og chili. Fres alt over middels varme til løken blir myk og lett gyllen, cirka 8 minutter. Rør med jevne mellomrom.
Tilsett tomatene, en god klype sukker og salt. La det hele putre i cirka 10 minutter til sausen er tykk som kompott, rør jevnlig.
Varm ovnen til 210 grader. Ha grønnsaksblandingen over i en passende ildfast form eller panne. Lag noen fordypninger til eggene og knekk i eggene. Bak formen i cirka 8 minutter, eller til egget har «satt» seg.
Topp med litt ekstra chili eller chilisaus og dryss over hakkede urter. Server avokadoen ved siden av eller legg den i skiver på toppen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?