Bland rødbetlake, eddik, sukker og vann i en liten kasserolle. Kok opp blandingen og la laken småkoke i cirka 5 minutter. Hardkok eggene i 6,5 - 8 minutter (kokes de 6,5 minutter er de «smilende»). Avkjøl eggene i kaldt vann.
Skrell eggene og legg dem over på et sylteglass. Hell over rødbetlaken slik at den dekker eggene, og sett glasset i kjøleskapet. La eggene marinere natten over.
Eggerøre
Visp sammen egg, fløte en klype salt og pepper. Smelt 1 ss smør i en middels varm liten panne som helst har «slipp-lett»-belegg, og tilsett eggemassen. Rør hele tiden til eggemassen tykner uten å få stekeskorpe. Eggerøren skal være bløt og saftig.
Hell den over på en tallerken så lenge, den vil stivne ytterligere når den har stått en liten stund. Pynt med hakket gressløk hvis ønskelig.
Bon appetit!
Rødbetmarinerte egg
Bland rødbetlake, eddik, sukker og vann i en liten kasserolle. Kok opp blandingen og la laken småkoke i cirka 5 minutter. Hardkok eggene i 6,5 - 8 minutter (kokes de 6,5 minutter er de «smilende»). Avkjøl eggene i kaldt vann.
Skrell eggene og legg dem over på et sylteglass. Hell over rødbetlaken slik at den dekker eggene, og sett glasset i kjøleskapet. La eggene marinere natten over.
Eggerøre
Visp sammen egg, fløte en klype salt og pepper. Smelt 1 ss smør i en middels varm liten panne som helst har «slipp-lett»-belegg, og tilsett eggemassen. Rør hele tiden til eggemassen tykner uten å få stekeskorpe. Eggerøren skal være bløt og saftig.
Hell den over på en tallerken så lenge, den vil stivne ytterligere når den har stått en liten stund. Pynt med hakket gressløk hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto