Gravet eggeplomme à la Simon Weinberg fra Bokbacka
15 t 30 min
Dette er oppskriften på hjemmegravet eggeplomme. Oppskriten er det Simon Weinberg, kjøkkensjef på Bokbacka, som står bak. Hvis du ønsker en eggeplomme du kan raspe opp som krydder, er du nødt til å tørke den ferdiggravede eggeplommen i stekeovnen på 50 grader i én til fire timer.
Dette er oppskriften på hjemmegravet eggeplomme. Oppskriten er det Simon Weinberg, kjøkkensjef på Bokbacka, som står bak. Hvis du ønsker en eggeplomme du kan raspe opp som krydder, er du nødt til å tørke den ferdiggravede eggeplommen i stekeovnen på 50 grader i én til fire timer.
Bland sukker og salt pluss eventuelle tørkede krydre (som einebær, vaniljefrø, kummin, stjerneanis). Ved bruk av krydder, ta 1/3 av sukker- og saltmiksen og bland med krydrene i en blender. Bland deretter alt sammen.
Dekk bunnen av en skål med sukker- og saltblandingen, og legg forsiktig i eggeplommen uten at de er nær hverandre. Dekk helt med resten av saltmiksen. La stå i kjøleskap i 24 timer.
Skyll forsiktig av eggeplommen og legg på bakepapir i lufttett boks.
Bon appetit!
Bland sukker og salt pluss eventuelle tørkede krydre (som einebær, vaniljefrø, kummin, stjerneanis). Ved bruk av krydder, ta 1/3 av sukker- og saltmiksen og bland med krydrene i en blender. Bland deretter alt sammen.
Dekk bunnen av en skål med sukker- og saltblandingen, og legg forsiktig i eggeplommen uten at de er nær hverandre. Dekk helt med resten av saltmiksen. La stå i kjøleskap i 24 timer.
Skyll forsiktig av eggeplommen og legg på bakepapir i lufttett boks.