Omelett i langpanne er en enkel måte å lage rask mat til mange på. Dette er dessuten en perfekt måte å få brukt opp restemat. Lag gjerne en stor porsjon og ha med i matpakken dagen etter. Min favorittgrønnsak i omelett er revet squash. Da blir det ekstra saftig og godt. Oppskriften er beregnet på 6 personer og til en form på cirka 20x30 cm. Tips: Bytt gjerne ut revet ost med smuldret chèvre i denne oppskriften.
Start med å grovraspe squashen. Finn frem et rent kjøkkenhåndkle og legg det oppi et dørslag. Legg squashen i kjøkkenhåndkleet oppi dørslaget og salte godt. La det renne av seg mens du forbereder resten. Klem ut alt overflødig vann til slutt ved å tvinne en stram ball av squashen i kjøkkenhåndkleet.
Rens og kutt opp purren. Surr den kjapt i panne om du vil. Eller så kan du såklart ha den rå rett i omeletten. Jeg synes all løk blir hundre ganger bedre av å bli surret blank først.
Beregn 2 egg eller mer per person. Visp sammen egg og fløte. Krydre med salt og pepper etter ønske. Rasp litt ost og rør det inn i eggeblandingen.
Smør en form med litt olje og dander finrevet squash, purre, paprikastrimler og røkelaks i biter. Hell eggeblandingen over og fordel det jevnt utover.
Stekes i 30-40 minutter på 200 grader eller til omeletten har satt seg ordentlig. Ta en test med en gaffel i midten. Steketiden varierer litt avhengig av hvor mye væske det er i omeletten. Server omeletten med en grønn salat og godt brød.
Bon appetit!
Start med å grovraspe squashen. Finn frem et rent kjøkkenhåndkle og legg det oppi et dørslag. Legg squashen i kjøkkenhåndkleet oppi dørslaget og salte godt. La det renne av seg mens du forbereder resten. Klem ut alt overflødig vann til slutt ved å tvinne en stram ball av squashen i kjøkkenhåndkleet.
Rens og kutt opp purren. Surr den kjapt i panne om du vil. Eller så kan du såklart ha den rå rett i omeletten. Jeg synes all løk blir hundre ganger bedre av å bli surret blank først.
Beregn 2 egg eller mer per person. Visp sammen egg og fløte. Krydre med salt og pepper etter ønske. Rasp litt ost og rør det inn i eggeblandingen.
Smør en form med litt olje og dander finrevet squash, purre, paprikastrimler og røkelaks i biter. Hell eggeblandingen over og fordel det jevnt utover.
Stekes i 30-40 minutter på 200 grader eller til omeletten har satt seg ordentlig. Ta en test med en gaffel i midten. Steketiden varierer litt avhengig av hvor mye væske det er i omeletten. Server omeletten med en grønn salat og godt brød.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto