Eggerøre med smør og ristet kongeloff
Denne oppskriften er en del av 17. mai-menyen som er inspirert av Kong Olavs favorittretter. Eggerøre med små terninger av kaldt smør var visstnok en svært populær rett hos den tidligere kongen. Og det er naturlig å tenke at eggerøren fikk følge av noen gode skiver ristet loff bakt etter oppskriften som Dronning Maud selv bragte med seg fra England, og som siden den dagen ble bakt av Baker Hansen og levert daglig til Slottet frem til Kong Olav døde i 1991.
Denne oppskriften er en del av 17. mai-menyen som er inspirert av Kong Olavs favorittretter. Eggerøre med små terninger av kaldt smør var visstnok en svært populær rett hos den tidligere kongen. Og det er naturlig å tenke at eggerøren fikk følge av noen gode skiver ristet loff bakt etter oppskriften som Dronning Maud selv bragte med seg fra England, og som siden den dagen ble bakt av Baker Hansen og levert daglig til Slottet frem til Kong Olav døde i 1991.
Ingredienser
- 4 stk egg
- 4 ss fløte
- 2 ss smør, kaldt i små terninger
- salt
- pepper
- gressløk, til pynt
Baker Hansens Kongeloff
- 2 dl vann
- 1 dl melk
- 60 g smør
- 35 g sukker
- 10 g salt
- 50 g gjær, fersk
- 600 g hvetemel
Slik gjør du:
- 4 stk egg
- 4 ss fløte
- 2 ss smør, kaldt i små terninger
- salt
- pepper
- gressløk, til pynt
Baker Hansens Kongeloff
- 2 dl vann
- 1 dl melk
- 60 g smør
- 35 g sukker
- 10 g salt
- 50 g gjær, fersk
- 600 g hvetemel
