Eggerøre med smør og ristet kongeloff

1 h 30 min
Lagret av 409 brukere
Eggerøre med smør og ristet kongeloff
Lagret av 409 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 4 stk egg
  • 4 ss fløte
  • 2 ss smør, kaldt i små terninger
  • salt
  • pepper
  • gressløk, til pynt

Baker Hansens Kongeloff

  • 2 dl vann
  • 1 dl melk
  • 60 g smør
  • 35 g sukker
  • 10 g salt
  • 50 g gjær, fersk
  • 600 g hvetemel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk egg
  • 4 ss fløte
  • 2 ss smør, kaldt i små terninger
  • salt
  • pepper
  • gressløk, til pynt

Baker Hansens Kongeloff

  • 2 dl vann
  • 1 dl melk
  • 60 g smør
  • 35 g sukker
  • 10 g salt
  • 50 g gjær, fersk
  • 600 g hvetemel
LAG EGGERØRE: Visp sammen egg, fløte, litt salt og pepper. Smelt litt smør i en middels varm liten panne og tilsett eggemassen. Rør hele tiden til eggemassen tykner uten å få stekeskorpe. Rør inn halvparten av smøret mot slutten. Eggerøren skal være bløt og saftig. Hell den over på en tallerken så lenge.
BAKER HANSEN KONGELOFF: Smelt smøret i en kasserolle og tilsett vann og melk. Varm væsken til 37 grader. Bland mel, sukker og salt (alt det tørre) i en bakebolle og smuldre i gjæren. Tilsett væsken og elt sammen. Elt til deigen blir smidig (ca. 10 min.). Dekk til bollen. La deigen heve i ca 40 minutter eller til dobbel størrelse.
Bak deigen ut til et eller to brød. Legg brødet i en smurt brødform. La etterheve ca. 30 min. eller til deigen har dobblet sin størrelse. Stek brødet/brødene i ca 40 min. ved 200 grader til de får en gylden brun skorpe. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.
Skjær loffen i skiver. Rist loffskivene gylne før servering.
Skjær loffen i skiver. Rist loffskivene gylne før servering.
Server eggerøren med resten av de kalde smørterningene fordelt på toppen. Pynt med litt gressløk hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

LAG EGGERØRE: Visp sammen egg, fløte, litt salt og pepper. Smelt litt smør i en middels varm liten panne og tilsett eggemassen. Rør hele tiden til eggemassen tykner uten å få stekeskorpe. Rør inn halvparten av smøret mot slutten. Eggerøren skal være bløt og saftig. Hell den over på en tallerken så lenge.
BAKER HANSEN KONGELOFF: Smelt smøret i en kasserolle og tilsett vann og melk. Varm væsken til 37 grader. Bland mel, sukker og salt (alt det tørre) i en bakebolle og smuldre i gjæren. Tilsett væsken og elt sammen. Elt til deigen blir smidig (ca. 10 min.). Dekk til bollen. La deigen heve i ca 40 minutter eller til dobbel størrelse.
Bak deigen ut til et eller to brød. Legg brødet i en smurt brødform. La etterheve ca. 30 min. eller til deigen har dobblet sin størrelse. Stek brødet/brødene i ca 40 min. ved 200 grader til de får en gylden brun skorpe. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.
Skjær loffen i skiver. Rist loffskivene gylne før servering.
Skjær loffen i skiver. Rist loffskivene gylne før servering.
Server eggerøren med resten av de kalde smørterningene fordelt på toppen. Pynt med litt gressløk hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?