Egg - Se alle våre oppskrifter

Egg

Pai, omelett eller eggerøre. Her finner du våre beste oppskrifter med egg.

Gå til lagrede oppskrifter
populære filtre
måltid
egenskap
type rett
ingrediens
1
av2

Egg til frokost

Mange regner frokosten som dagens viktigste måltid, men uansett om du er et frokostmenneske eller ei, så er egg en god måte å starte dagen på. Selv om dagens første måltid kanskje ikke er før lunsjtider. Egg er mettende og næringsrikt, og er en ypperlig kilde til vitaminer og mineraler som du trenger. Det eneste egget ikke inneholder som vi trenger å få i oss er faktisk vitamin C. For å tilberede egget kan du koke eller steke egget, og her er det mange varianter å velge i mellom. Noen liker speilegg, andre liker eggerøre eller bløtkokt egg. Ha egget på skiven sammen med grønnsaker du liker, så har du et fullverdig måltid som holder deg mett lenge utover dagen.

Retter med egg til middag

Egg er også helt topp å servere til middag! Hva med å lage en pai med gode grønnsaker, skinke eller bacon? Server med en liten salat ved siden av, så er middagen komplett. Foruten pai av ulike slag kan også pytt i panne med speilegg være en god måte å få i seg egg, men også en mulighet til å bruke opp rester du måtte ha i kjøleskapet eller på kjøkkenbenken. Ønsker du å prøve noe nytt, kan vi også anbefale den vegetariske retten shakshuka - denne har blitt en favoritt som kan serveres til middag, lunsj, frokost eller kvelds.

Egg i kaker og desserter

I baking er egg nesten uvurderlig! Egg er et fantastisk bindemiddel og vi bruker dem derfor gjerne i kaker eller desserter. De vil også hjelpe kaken med å heve og slik gi deg luftig og god bakst. Vi bruker også egg i bakst som ikke er søt, som til brød eller rundstykker, men også pasta. De er også en helt essensiell del i enkelte sauser, som for eksempel béarnaise eller hollandaise.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?