recipes_header

Drinker

Fra klassiskere som gin tonic og mimosa til spennende og avanserte cocktails og longdrinks. Her finner du våre beste drinkoppskrifter både med og uten alkohol.

Gå til lagrede oppskrifter
populære filtre
måltid
egenskap
type rett
ingrediens
1
av5

Gode drinker

En god drink har riktig balanse mellom de ulike ingrediensene, og gjerne en miks som aktiverer forskjellige smaksløker. Drinker kommer i alle mulige smaksprofiler, derfor er det relativt lett å finne en variant som treffer. Er du en slikkmunn som setter pris på de søte smakene, kan du finne drinker som er både søte og fruktige, men også dekadente varianter med innslag av kaffe og sjokolade. Friske og syrlige drikker gjør seg godt på varme sommerkvelder, men også som en aperitif. På sene og kalde vinterkvelder er det kanskje en bitter drink som finner veien til glasset?

Enkle drinker til alle anledninger

Ønsker du å briljere med å servere smakfulle drinker til gjestene dine, er det ikke nødvendigvis så mye som skal til. I vårt utvalg av drinkoppskrifter finner du alt fra de noe avanserte cocktailsene til de enkle, men velsmakende drinkene som er raske å lage. Mange drinker har kun to ingredienser i seg, og det eneste du behøver å gjøre er å helle riktig mengde fra hver av dem i drinkglasset.

Drinker med vodka

Voda er et brennevin som ofte blir brukt i drinker. På grunn av den milde smaken passer den godt til å blande med andre ingredienser. Foruten likører, kan du også lage klassikere som moscow mule, vodka martini, white russian eller bloody mary med vodka som en del av miksen. En av de enkleste drinkene å lage med vodka, er screwdriver. Her trenger du faktisk bare vodka og appelsinjuice. Ønsker du en litt mer kompleks variant med lignende smak, kan du for eksempel teste en San Fransisco.

Drinker med gin

Hva er vel et drinkkart uten gin? Gin tonic er en av de mest populære drinkene i verden, den er enkel og smaker friskt. Ikke bare det, du trenger kun to ingredienser - gin og tonic-vann. Det er allikevel en allsidig drink, som kan lages på ulike typer gin. Bytter du i tillegg ut smakstilsetninger, får du en ny, men like frisk smak. Noen favoritter er agurk og pepper, eller hva med rosa gin og rosmarin? Foruten klassikeren, kan gin brukes i mange andre cocktails. Negroni er en favoritt hos mange som liker en bitter lesk, mens gin fizz er en favoritt som liker det syrlig og friskt.

Mocktails

Det er mange gode grunner til å ha alkoholfrie drinker på menyen. Ikke bare ser det lekkert ut, men det er også hakket mer spennende enn å servere mineralvann. På Godt.no har vi samlet flere alkoholfrie alternativer til barkartet. Du kan for eksempel finne oppskrift på klassikeren Shirley Temple, oppkalt etter den amerikanske barneskuespilleren ved samme navn. Du kan også finne mocktails basert på de tradisjonelle drinkene med alkohol.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?