Til hovedinnhold
rask

Eggnog

20 min

Eggnog er en tradisjonsrik juledrikk fra USA og Canada, der den gjerne serveres fra sent oktober til over nyttår.

Eggnog er en søt og krydret eggelikør, og kan nytes varm eller kald. Tradisjonelt lages eggnog av eggeplommer, melk, fløte og gode kryddere som kanel, muskat og nellik.

Ønsker du en alkoholholdig variant kan du tilsette en desiliter konjakk eller whiskey.

Lagret av 862 brukere
Eggnog i glass
Foto: Godt.no

Eggnog er en tradisjonsrik juledrikk fra USA og Canada, der den gjerne serveres fra sent oktober til over nyttår.

Eggnog er en søt og krydret eggelikør, og kan nytes varm eller kald. Tradisjonelt lages eggnog av eggeplommer, melk, fløte og gode kryddere som kanel, muskat og nellik.

Ønsker du en alkoholholdig variant kan du tilsette en desiliter konjakk eller whiskey.

Lagret av 862 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk eggeplomme
  • 4 dl melk
  • 0.5 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0.25 ts kanel
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 2 stk nellik, hele
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl konjakk, eller whiskey, valgfritt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk eggeplomme
  • 4 dl melk
  • 0.5 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 0.25 ts kanel
  • 1 ts revet muskatnøtt
  • 2 stk nellik, hele
  • 1 dl kremfløte
  • 1 dl konjakk, eller whiskey, valgfritt
Visp sammen eggeplommer, melk, sukker, vaniljesukker, kanel og muskat.
Ha blandingen i en liten kjele på middels lav varme. Varm opp mens du rører hele tiden til blandingen tykner. Dette tar litt tid. Pass på at blandingen ikke nærmer seg kokepunktet, da vil den skille seg.
Ta kjelen av varmen og rør inn kremfløte. Sil blandingen før servering.
Eggnog kan serveres både varm og kald. Server i glass med litt finrevet muskat over.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen eggeplommer, melk, sukker, vaniljesukker, kanel og muskat.
Ha blandingen i en liten kjele på middels lav varme. Varm opp mens du rører hele tiden til blandingen tykner. Dette tar litt tid. Pass på at blandingen ikke nærmer seg kokepunktet, da vil den skille seg.
Ta kjelen av varmen og rør inn kremfløte. Sil blandingen før servering.
Eggnog kan serveres både varm og kald. Server i glass med litt finrevet muskat over.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?