Julegløgg
Julegløgg må til når det er jul, og akkurat denne varianten er det bartender Anne Maurseth som står bak. Denne julegløggen er inspirert av en gammel oppskrift fra forbudstiden i USA kalt Hot buttered rum, som i utgangspunktet var varm rom, smør, sukker og krydder.
- Gløggen jeg har laget her er laget med kvalitetseplemost, litt sitron, bourbon og smør, samt kryddersirup. Dette er noe av det beste jeg kan få av varme drinker, sier Maurseth.
Julegløgg må til når det er jul, og akkurat denne varianten er det bartender Anne Maurseth som står bak. Denne julegløggen er inspirert av en gammel oppskrift fra forbudstiden i USA kalt Hot buttered rum, som i utgangspunktet var varm rom, smør, sukker og krydder.
- Gløggen jeg har laget her er laget med kvalitetseplemost, litt sitron, bourbon og smør, samt kryddersirup. Dette er noe av det beste jeg kan få av varme drinker, sier Maurseth.
Ingredienser
Julegløgg
- 4 dl Bourbon
- 6 dl eplejuice, av god kvalitet, gjerne cloudy
- 2.5 dl sitronsaft, friskpresset
- 2 dl Kryddersirup, se egen oppskrift
- 10 ts smør, gjerne saltet
Kryddersirup
- 10 g hel sort pepper
- 6 stk stjerneanis, hele
- 4 stk kanelstang
- 5 g kardemommekjerner
- 2 stk tørket chili, rød
- 5 stk laurbærblad
- 10 stk nellikspiker
- 1 stk appelsin, kun skallet
Slik gjør du:
Julegløgg
- 4 dl Bourbon
- 6 dl eplejuice, av god kvalitet, gjerne cloudy
- 2.5 dl sitronsaft, friskpresset
- 2 dl Kryddersirup, se egen oppskrift
- 10 ts smør, gjerne saltet
Kryddersirup
- 10 g hel sort pepper
- 6 stk stjerneanis, hele
- 4 stk kanelstang
- 5 g kardemommekjerner
- 2 stk tørket chili, rød
- 5 stk laurbærblad
- 10 stk nellikspiker
- 1 stk appelsin, kun skallet
Kryddersirup
Gløgg
