Hvit gløgg med klementin
20 min
9 varer
384
Hvit gløgg med klementin og nellik, presentert av Cocktailbaren Svanen i Oslo. Dette er deres vri på julens gløgg, med smaker av blant annet klementin og nellik. Har du rester av hvitvin kan du bruke de i denne. Det er ikke så viktig hvilken type hvitvin du bruker, men den skal helst være tørr.
Oppskrift: Karel Varga/Svanen Cocktailbar
Ingredienser
4
porsjoner
- 700 ml hvitvin, tørr
- 500 ml vann
- 150 g sukker
- 2 stk vaniljestang
- 3 stk klementin
- 5 stk nellik, hel
- 2 pose earl grey , te
- rom, mørk, kan sløyfes
Topping
- sitronskall
- nellik
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 700 ml hvitvin, tørr
- 500 ml vann
- 150 g sukker
- 2 stk vaniljestang
- 3 stk klementin
- 5 stk nellik, hel
- 2 pose earl grey , te
- rom, mørk, kan sløyfes
Topping
- sitronskall
- nellik
Varm vann i en gryte. Tilsett sukker, oppskåret klementin med skall, delte vaniljestenger og nellik. La det sakte koke opp i omtrent ti minutter.
Tilsett tørr hvitvin og la det putre til det begynner å koke. Skru av varmen og legg til Earl Grey-te. La det trekke i tre minutter.
Sil med finmasket kjøkkensil. Legg til mørk rom om ønskelig.
Pynt med sitrusskall med nellik i, og server.

Bon appetit!
Varm vann i en gryte. Tilsett sukker, oppskåret klementin med skall, delte vaniljestenger og nellik. La det sakte koke opp i omtrent ti minutter.
Tilsett tørr hvitvin og la det putre til det begynner å koke. Skru av varmen og legg til Earl Grey-te. La det trekke i tre minutter.
Sil med finmasket kjøkkensil. Legg til mørk rom om ønskelig.
Pynt med sitrusskall med nellik i, og server.