Sjokoladebomber til varm sjokolade

45 min

Sjokoladebomber er den nye, trendy måten å servere varm sjokolade på! Konseptet går ut på å smelte sjokolade og forme til halvkuler, som deretter settes sammen to og to til runde bomber med små marshmallows inni.

Ved servering legger man en sjokoladebombe i koppen og heller over kokende varm melk. Når den varme melken treffer sjokoladebomben, smelter den og åpner seg, slik at marshmallowsene kommer frem. Dette er veldig gøy og veldig godt!

Oppskriften gir 6 sjokoladebomber. Du trenger 12 halvkuleformede silikonformer, som fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

269 har lagret denne
Sjokoladebomber og hvit kopp med varm sjokolade og marshmallows

Sjokoladebomber er den nye, trendy måten å servere varm sjokolade på! Konseptet går ut på å smelte sjokolade og forme til halvkuler, som deretter settes sammen to og to til runde bomber med små marshmallows inni.

Ved servering legger man en sjokoladebombe i koppen og heller over kokende varm melk. Når den varme melken treffer sjokoladebomben, smelter den og åpner seg, slik at marshmallowsene kommer frem. Dette er veldig gøy og veldig godt!

Oppskriften gir 6 sjokoladebomber. Du trenger 12 halvkuleformede silikonformer, som fås kjøpt i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

269 har lagret denne

Ingredienser

6
porsjoner
  • 400 g kokesjokolade
  • 50 g marshmallows, små

Pynt

  • 50 g hvit sjokolade

Ved servering

  • 3 dl melk, per kopp

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g kokesjokolade
  • 50 g marshmallows, små

Pynt

  • 50 g hvit sjokolade

Ved servering

  • 3 dl melk, per kopp
Smelt 300 g kokesjokolade over vannbad, dvs. å ha sjokoladen i en skål som settes over en kjele med kokende vann men uten at skålen kommer i kontakt med vannet. Sjokoladen smelter da på en skånsom måte av varmen som kommer fra dampen.
Rør sjokoladen glatt. Ta kjelen av platen og ha resten av den grovhakkede sjokoladen i skålen med den varme, flytende sjokoladen. Rør innimellom slik at også resten av sjokoladen smelter. La så den smeltede sjokoladen stå mens du rører i den av og til, helt til den er ca 30-32°C. Sjokoladen skal da fortsatt være flytende, men litt tykkere.
Ha en stor spiseskje smeltet sjokolade i hver av de 12 halvkuleformede silikonformene (sett til side et par spiseskjeer av den smeltede sjokoladen til å sette sammen kulene senere). Bruk baksiden av en teskje for å smøre sjokoladen godt opp langs kantene slik at den dekker halvkulene godt i et tykt lag. Sett formene i kjøleskapet i 1 time slik at sjokoladen stivner helt.
Press sjokoladen forsiktig ut av formene. Legg små marshmallows i halvpartene av halvkulene. Finn frem smeltet sjokolade du har holdt til side (varm den eventuelt kort i mikroen dersom den har blitt for fast) og sprøyt godt med sjokolade langs kanten på de tomme halvkulene. Legg dem deretter oppå de fylte halvkulene og hold fast noen sekunder slik at halvkulene fester seg til hverandre.
Legg de runde bombene forsiktig i en boks og sett i kjøleskapet i 15 minutter, slik at sjokoladen i skjøten stivner.
Pynt sjokoladebombene med smeltet hvit sjokolade. Sett kulene tilbake i kjøleskapet i 15 minutter til den hvite sjokoladen har stivnet.
Kok opp melk.
Ved servering legges en sjokoladebombe i en stor kopp. Hell over kokende melk og følg med hvordan sjokoladen sakte smelter og marshmallowsene dukker opp. Rør rundt til sjokolade har smeltet helt, og nyt!
Ved servering legges en sjokoladebombe i en stor kopp. Hell over kokende melk og følg med hvordan sjokoladen sakte smelter og marshmallowsene dukker opp. Rør rundt til sjokolade har smeltet helt, og nyt!
woman cooking

Bon appetit!

Smelt 300 g kokesjokolade over vannbad, dvs. å ha sjokoladen i en skål som settes over en kjele med kokende vann men uten at skålen kommer i kontakt med vannet. Sjokoladen smelter da på en skånsom måte av varmen som kommer fra dampen.
Rør sjokoladen glatt. Ta kjelen av platen og ha resten av den grovhakkede sjokoladen i skålen med den varme, flytende sjokoladen. Rør innimellom slik at også resten av sjokoladen smelter. La så den smeltede sjokoladen stå mens du rører i den av og til, helt til den er ca 30-32°C. Sjokoladen skal da fortsatt være flytende, men litt tykkere.
Ha en stor spiseskje smeltet sjokolade i hver av de 12 halvkuleformede silikonformene (sett til side et par spiseskjeer av den smeltede sjokoladen til å sette sammen kulene senere). Bruk baksiden av en teskje for å smøre sjokoladen godt opp langs kantene slik at den dekker halvkulene godt i et tykt lag. Sett formene i kjøleskapet i 1 time slik at sjokoladen stivner helt.
Press sjokoladen forsiktig ut av formene. Legg små marshmallows i halvpartene av halvkulene. Finn frem smeltet sjokolade du har holdt til side (varm den eventuelt kort i mikroen dersom den har blitt for fast) og sprøyt godt med sjokolade langs kanten på de tomme halvkulene. Legg dem deretter oppå de fylte halvkulene og hold fast noen sekunder slik at halvkulene fester seg til hverandre.
Legg de runde bombene forsiktig i en boks og sett i kjøleskapet i 15 minutter, slik at sjokoladen i skjøten stivner.
Pynt sjokoladebombene med smeltet hvit sjokolade. Sett kulene tilbake i kjøleskapet i 15 minutter til den hvite sjokoladen har stivnet.
Kok opp melk.
Ved servering legges en sjokoladebombe i en stor kopp. Hell over kokende melk og følg med hvordan sjokoladen sakte smelter og marshmallowsene dukker opp. Rør rundt til sjokolade har smeltet helt, og nyt!
Ved servering legges en sjokoladebombe i en stor kopp. Hell over kokende melk og følg med hvordan sjokoladen sakte smelter og marshmallowsene dukker opp. Rør rundt til sjokolade har smeltet helt, og nyt!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?