Gløgg

45 min
Lagret av 534 brukere
Gløgg med krydre som stjerneanis og kanelstang
Server hjemmelaget gløgg i førjultiden og til julens festligheter og kos.
Foto: Sara Johannessen Meek
Lagret av 534 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 7.5 dl rødvin, eller hvitvin
  • 5 dl eplecider
  • 1 dl brandy, eller rom
  • 1 dl sukker, eller flytende honning
  • 1 ts nellik, hel
  • 3 stk stjerneanis
  • 4 bit kanelstang
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 1 stk eple
  • sitrusfrukt, skiver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 7.5 dl rødvin, eller hvitvin
  • 5 dl eplecider
  • 1 dl brandy, eller rom
  • 1 dl sukker, eller flytende honning
  • 1 ts nellik, hel
  • 3 stk stjerneanis
  • 4 bit kanelstang
  • 1 stk vaniljestang, splittet på langs
  • 1 stk eple
  • sitrusfrukt, skiver
Bland vin, cider og brandy (eller rom) i en gryte.
Tilsett sukker og krydder. Varm blandingen opp til kokepunktet og la det hele «syde» i cirka 30 minutter.
Tilsett epleskiver (eller eplebiter) og tynne skiver sitrus rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Bland vin, cider og brandy (eller rom) i en gryte.
Tilsett sukker og krydder. Varm blandingen opp til kokepunktet og la det hele «syde» i cirka 30 minutter.
Tilsett epleskiver (eller eplebiter) og tynne skiver sitrus rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?